LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Udruga studenata elektrotehnike Europe (EESTEC) LC Zagreb

Udruga studenata elektrotehnike Europe (EESTEC) LC Zagreb - Studentski.hr
zagreb@eestec.net
(+385) 99 8443 703

EESTEC (Electrical Engineering STudents European AssoCiation) je organizacija studenata elektrotehnike sa sveučilišta, instituta ili tehnoloških škola iz cijele Europe. Trenutno broji više od 3000 aktivnih članova u 28 država Europe. Ciljevi udruge su razvoj međunarodnih kontakata, razmjena ideja, unapređenje tehničkog znanja te promoviranje raznolikosti i kulturnih baština pojedinih država. Aktivnosti ove organizacije oslanjaju se na vještinama, entuzijazmu, otvorenosti i voljom za angažiranjem njezinih članova. Naša vizija je ujedinjenje studenata elektrotehnike i računarstva iz cijele Europe u jednu organiziranu cjelinu kako bi lakše ostvarili svoj potpuni potencijal u akademskom i socijalnom životu.

LC Zagreb djeluje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu od 2007. godine te broji više od 50 aktivnih članova. Naši članovi su dosad posjetili preko 60 međunarodnih radionica koje obično traju 7 dana, a na kojima je besplatan smještaj i hrana. Do sada smo organizirali 8 stručnih međunarodnih radionica na kojima je sudjelovalo 150 stranih studenata i 3 humanitarne akcije.

U svibnju 2014. godine organizirali smo međunarodnu radionicu „Cro Apps” o izradi mobilnih aplikacija. Uz to, organizirali smo i lokalnu radionicu „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta” u kojoj smo domaćim studentima približili ideju energetske učinkovitosti i potaknuli u njima razvoj svijesti o okolišu. U ožujku iste godine održana je i prva Soft Skills akademija, trodnevna radionica za studente Sveučilišta u Zagrebu osmišljena za razvoj komunikacijskih, organizacijskih i menadžerskih vještina i sposobnosti.

U svibnju 2013. godine organizirali smo međunarodnu radionicu „Back in Time” na kojoj smo kroz predavanja i vježbe prikazali razliku između tehnologija koja su se koristila nekad i danas.

U svibnju 2012. godine organizirali smo međunarodnu radionicu „Risky Business” na temu upravljanja rizikom u poslovnim okruženjima.

Također, 2011. godine uspješno smo organizirali međunarodnu radionicu „Modern Telecommunications: Linking people everywhere!” na temu telekomunikacija sa stručnim posjetom i praktičnim radom u Sveučilišnom računskom centru.

Uspješno organizirana radionica „Nuclear technology – power your future” održana 2010. godine ostvarena je u suradnji sa Nuklearnom elektranom Krško i nagrađena od strane Hrvatskog energetskog društva godišnjom nagradom Hrvoje Požar za promicanje energetike.

U 2009. godini organizirali smo dvije međunarodne radionice „Training for trainers – T4T” i „Robotics – Sinergy of Mechanics, Electronics and Control”.

U 2008. godini uspješno smo organizirali međunarodnu radionicu „Accelerated Embedded System Design using FPGA”.