LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EESTEC LC Zagreb poziva

Prijavite se na besplatnu stručnu radionicu „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“

U suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, EESTEC LC Zagreb organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“. Prijave su otvorene do 2. svibnja 2014. u 23:59.

U suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, EESTEC LC Zagreb organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“. Prijave su otvorene do 2. svibnja 2014. u 23:59.

Ako smatrate da su tečajevi preskupi, a želite naučiti rad u novom programu te tako proširiti svoje znanje, EESTEC LC Zagreb vam nudi izvrsnu priliku za to.

U suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, EESTEC LC Zagreb organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom „Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“.

Radionica će se održati u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2014. u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U prvom tjednu, profesori s FER-a i sponzori iz industrije (Amtest, Schneider Electric, ENCONET i KOIOS) upoznat će studente s teorijom projektiranja i proračuna učinkovite, inteligente stambene i industrijske rasvjete, a nakon toga sudionicima će pokazati osnove korištenja programa DIALux.

Zašto baš rasvjeta? Rasvjeta je sve moćniji element u dizajnu i podizanju vrijednosti prostora te uz osnovnu ulogu pružanja dovoljne rasvijetljenosti za svakodnevne aktivnosti, postaje alat za postizanje brojnih vizualnih efekata i stvaranje različitih ugođaja kako u zatvorenim, tako i na otvorenim prostorima. Pravilnim rasporedom rasvjetnih tijela i odabirom energetski učinkovitijih žarulja mogu se ostvariti značajne uštede u potrošnji električne energije dok se korištenjem automatike i senzora rasvjetni sustav može učiniti inteligentnim te tako dodatno poboljšati učinkovitost.

Za modeliranje navedenih mogućnosti koje nam nudi moderna rasvjeta u sprezi s modernom tehnologijom služi nam upravo prethodno navedena programska podrška pod imenom DIALux.

Nakon održanih predavanja timovi će dobiti zahtjevniji zadatak čije će rješenje prezentirati 23. svibnja. Tijekom praktičnog dijela radionice, sudionicima će pomoć pružati profesori kao i članovi udruge EESTEC koji imaju iskustvo u radu sa spomenutim programom. Ovisno o kvaliteti rješenja, timovima će se uručiti nagrade za pokazani trud. Svi sudionici (koji prezentiraju rješenje zadatka) dobiti će certifikat o sudjelovanju koji će kasnije moći priložiti uz životopis.

Prijave su otvorene do 2. svibnja 2014. u 23:59. Prijave su individualne, a timove sastavljaju organizatori. Na radionici će sudjelovati studenti FER-a, Arhitektonskog, Građevinskog te Grafičkog fakulteta, no ako ste s nekog drugog fakulteta, slobodno se prijavite i vaša aplikacija će biti razmotrena.

Sve aktualne informacije saznajte na Facebook eventu.

FOTO: EESTEC LC ZAGREB