LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

„EESTEC Engage“ epicentar je dijeljenja znanja i inovacija između studenata i realnog sektora

Osim kao platforma za predavanja, ovaj projekt funkcionira kao zajednica koja okuplja studente, stručnjake iz industrije, poduzetnike i sve one željne znanja, nudeći im jedinstvenu priliku za učenje, razmjenu iskustava i osobni razvoj. 

Osim kao platforma za predavanja, ovaj projekt funkcionira kao zajednica koja okuplja studente, stručnjake iz industrije, poduzetnike i sve one željne znanja, nudeći im jedinstvenu priliku za učenje, razmjenu iskustava i osobni razvoj. 

U srcu Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, studentska udruga EESTEC LC Zagreb pokrenula je EESTEC Engage, projekt koji je brzo postao epicentar dijeljenja znanja, inovacija i inspiracije. Osim kao platforma za predavanja, ovaj projekt funkcionira kao zajednica koja okuplja studente, stručnjake iz industrije, poduzetnike i sve one željne znanja, nudeći im jedinstvenu priliku za učenje, razmjenu iskustava i osobni razvoj. 
 

Teme od tehnologije do poduzetništva


Engage projekt pokriva širok spektar tema: od tehničkih radionica poput strojnog učenja, koje je predstavio student Marko  Haralović, preko cybersecurity izazova u Hack-me-if-you-can radionici, do poduzetničkih avantura i osobnog razvoja. Ivan Voras, doktor znanosti s FER-a i suosnivač popularnog podcasta Surove Strasti, podijelio je svoje bogato iskustvo o pokretanju startupa, dokazavši da EESTEC Engage služi kao most između akademskog svijeta i realnih poslovnih izazova.

Posebnost Engage-a je uključivanje studenata kao predavača, što omogućava studentima da dijele svoje strasti i projekte,  jačajući time osjećaj zajedništva i međusobnog poštovanja. Ova platforma pruža studentima priliku ne samo da uče jedni od drugih, već i da se iskažu kao predavači, dijeleći znanje i inspiraciju s kolegama.

EESTEC Engage radionica, studenti; FOTO: EESTEC LC Zagreb
 

FER Survival Guide: Priručnik za brucoše


Jedan od najznačajnijih događaja koji je Engage ponudio jest FER Survival Guide, predavanje gdje je EESTEC LC Zagreb u suradnji s FER-om na zanimljiv način predstavio brucošima kako se snaći na fakultetu. Ovaj događaj nije samo olakšao tranziciju novim studentima, već je i opremio brucoše praktičnim savjetima za uspjeh u studentskim danima.

„Kao brucošu, FER Survival Guide bio je točno ono što mi je trebalo. Savjeti starijih kolega i predavača pomogli su mi da se lakše snalazim na fakultetu i osjećam manje izgubljeno“ - Ana, brucošica.


Istaknuti događaji i govornici


Osim predavanja o tehnologiji i poduzetništvu, Engage se usudio dotaknuti i teme koje su često smatrane tabuima poput seksualnog zdravlja, pružajući forum za otvorenu raspravu i učenje. Row into Business s olimpijcem Martinom Sinkovićem i radionica Alberta Gajšaka, osnivača CircuitMess-a, pokazali su kako se strasti mogu pretvoriti u uspješne poslovne pothvate, inspirirajući studente da slijede vlastite snove.

„I sama sam sportašica i oduvijek sam gledala na Martina Sinkovića kao na uzora u sportu, ali čuti ga kako razmišlja i govori o poduzetništvu otvorilo mi je jednu potpuno novu perspektivu“ - Sara, studentica treće godine.


 
Martin Sinković; FOTO: EESTEC LC Zagreb
 

EESTEC Engage premašuje očekivanja kontinuirano inspirirajući, educirajući i povezujući. Ovaj projekt nije samo prilika za stjecanje novih znanja; to je pozivnica da postanete dio zajednice koja vjeruje u moć dijeljenja, učenja i inovacija. Pratite  EESTEC LC Zagreb na društvenim mrežama i budite u toku s nadolazećim događajima koji oblikuju budućnost tehnologije, poduzetništva i društvene odgovornosti na FER-u. Kroz Engage, FER postaje više od fakulteta; postaje mjesto gdje se budućnost kreira u suradnji, inspiraciji i zajedničkom trudu studenata, profesora i stručnjaka iz industrije.
FOTO: EESTEC LC ZAGREB