LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica o ugradbenim sustavima

Budući inženjeri već sada mogu iskusiti probleme iz prakse, i to na FER-u

Treća radionica o ugradbenim sustavima u organizaciji udruge EESTEC LC Zagreb održavat će se od 21. svibnja do 1. lipnja na FER-u. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 11. svibnja.

Treća radionica o ugradbenim sustavima u organizaciji udruge EESTEC LC Zagreb održavat će se od 21. svibnja do 1. lipnja na FER-u. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 11. svibnja.

Budući inženjeri, usprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost biti u doticaju s problemima iz prakse. To dodatno iskustvo može biti baš ona sitnica koja im je potrebna da nadopune svoj životopis i istaknu se među mnoštvom svojih kolega. 

Iz tog razloga studentska udruga EESTEC LC Zagreb s partnerima se odlučila na organizaciju treće radionice o ugradbenim sustavima pod nazivom Workshop on Embedded Systems (WES). Tema je ovogodišnjeg izdanja OpenWrt embedded Linux distribucija. Održat će se od 21. svibnja do 1. lipnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Na njoj će sudjelovati visoko motivirani studenti koji će se odabrati selekcijskim postupkom, a koji će biti podijeljeni u timove po tri člana. 

Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio čine predavanja na kojima će naglasak biti na savladavanju osnova korištenja OpenWrt-a. Praktični dio, koji je osmislio glavni partner Sartura, omogućit će sudionicima da sami probaju pokrenuti i podesiti development sustav za uporabu unutar kojeg bi se okušali u dostupnim alatima kao i pokretanju te konfiguriranju LXC kontejnera prema danim zadatcima.

Prijave su otvorene do 11. svibnja 2018, a sudionici će radom u timu i rješavanjem praktičnog zadatka steći nove vještine i iskustvo koje će ih motivirati da nastave raditi na sebi i ulagati u svoj razvoj. Po završetku svim redovni polaznici dobivaju certifikat o sudjelovanju koji se može priložiti uz životopis pri prijavi za posao, a najbolji tim dobit će i vrijedne nagrade.

FOTO: EESTEC LC ZAGREB