LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Udruga O.A.ZA.

Udruga O.A.ZA. - Studentski.hr
ured.oaza@gmail.com
(+385) 95 905 0111

Udruga O.A.ZA. (Održiva Alternativa Zajednici) osnovana je u siječnju 2012. godine sa sjedištem u gradu Zagrebu. Udruga je osnovana radi promicanja održivog razvoja te je fokusirana na razvoj civilnog društva s posebnim naglaskom na rad s mladima. Naš cilj jest pomoći mladim ljudima da postanu uzorni vođe, koji će postati nosioci održivog razvoja, kroz pristup u dva koraka. Kao prvo, pomažemo im da razviju ispravan sustav vrijednosti i postanu cjelovite osobe kroz radionice, osobni trening i mentorstvo te volontiranje u aktivnostima naše organizacije. Drugi korak jest osnažiti ih da se pozabave aktualnim lokalnim i globalnim problemima kroz četiri sfere naših aktivnosti za razvoj društva:
•Osobni razvoj
•Ekologija i okoliš
•Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost
•Zapošljavanje i poduzetništvo

Projekte provode mladi članovi i volonteri udruge O.A.ZA., koji svoje slobodno vrijeme i vještine žele uključiti u održivi razvoj zajednice. Želja nam je uključiti što više mladih osoba koje bi doprinijele razvoju lokalne zajednice i kroz stečena iskustva i vještine radile na dizanju kvalitete života sebe i društva u kojem se nalaze. Tijekom prve tri godine našeg djelovanja održali smo radionice za preko 2000 osnovnoškolske djece, a kroz 2015.godinu planiramo proširiti tu brojku na 3500 djece koja će pohađati naše radionice o održivom razvoju, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti. Osim toga, održali smo radionice za zapošljavanje mladih, u suradnji s HZZ-om, na kojima je sudjelovalo 80 mladih nezaposlenih osoba, te predavanja i izlaganja na temu osobnog razvoja za oko 200 mladih osoba. Vodimo Klub za mlade koji svakodnevno pruža zanimljive i edukativne aktivnosti te provodimo praktične edukacije o zaštiti okoliša u osnovnim školama grada Zagreba.

Do sada iza sebe imamo nekoliko relevantnih projekata, između ostalog:
Urbani vrtovi - Oaza za djecu, Mogu bolje & Ipak mogu, Partneri na projektu Energetskih zadruga, Zeleni poslovi, Sustainaware, Klub za mlade, ATOL: Advanced Training of Leadership i brojni drugi.

Osim nekoliko osnovnih i srednjih škola – Tehničke škole Ruđer Bošković, OŠ Davorin Trstenjak, OŠ Marina Držića, OŠ Zapruđe, neke od organizacija s kojima udruga surađuje su:
HZZ – Hrvatski zavod za zapošljavanje
GIZ - Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit
EWEA – European Wind energy association
Energetska zadruga otok Krk
UNDP – United nations development program
UN – United Nations
WHO-Worlds Health Organization
Ministarstvo socijalne politike i mladih
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Ministarstvo poduzetništva

U isto vrijeme, udruga je član i nacionalni koordinator European Enviroment and Health Youth Coalition koju je pokrenula Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Cilj koalicije je adresirati na holistički način utjecaja okoliša na zdravlje ljudi i razvijanje projekata koji se bave ovom tematikom.