LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Udruga iTHEom

Udruga iTHEom - Studentski.hr

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom, skraćeno udruga iTHEom, okuplja studente engleskoga, hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti na splitskom Filozofskom fakultetu. Osnovana je s ciljem obogaćivanja kulturne ponude raznim aktivnostima za studente i mlade koje su povezane s jezikom, književnošću, ali i filmom, glazbom i multimedijom općenito.

Svojim radom udruga iTHEom nastoji popularizirati jezik i književnost predstavljajući ih na zanimljiv i razumljiv način, povezujući ih s pitanjima i primjerima iz svakodnevnog života. U tu svrhu organizira različite tribine, predavanja, radionice, gledaonice, ali i simpozij koji je namijenjen mladim lingvistima i teoretičarima književnosti. U nešto više od godinu dana udruga iTHEom organizirala je preko 30 događaja na Filozofskome fakultetu u Splitu, ali i u suradnji s nekoliko splitskih udruga – Info zonom, Klubom mladih Split, Udrugom Dante Alighieri i Zajednicom Talijana Split.

Udruga je poznata po video pripremama za Državnu maturu iz hrvatskoga jezika i zabavnom spoju kviza i igara zvanom Kvizazov, a održava i različita inovativna, interaktivna predavanja (primjerice o strukturi dobrog glazbenog spota ili istočnom pitanju kod suvremenih talijanskih spisateljica), radionice (posebne vrste poezije), tribine (o iskustvima iz nastave i kurikularnoj reformi, vezi između ideologije i normativne ljepote), gledaonice talijanskih filmova.

Udruga je u listopadu 2016. organizirala i trodnevni simpozij naziva Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista: Juriš na posljednje margine na kojem je inovativne, interdisciplinarne teme predstavio 21 izlagač s različitih hrvatskih, ali i stranih sveučilišta.