LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Modulor

Postavlja se izložba fotografija potresa u Zagrebu; moguće ju je besplatno pogledati

Od 13. do 23. listopada bit će moguće besplatno pogledati 40-ak uličnih fotografija koje prikazuju sablasno prazne ulice Zagreba s njegovim znamenitostima.

Od 13. do 23. listopada bit će moguće besplatno pogledati 40-ak uličnih fotografija koje prikazuju sablasno prazne ulice Zagreba s njegovim znamenitostima.

U Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka postavlja se izložba Biografija grada / potres u Zagrebu 2020. Otvorit će se 13. listopada 2020. u 18 sati, a ondje će se moći besplatno pogledati do 23. listopada 2020. 

Riječ je o projektu Centra za kulturu Trešnjevka koji je pozvao Zagrepčane da se aktiviraju u istraživanju posljedica pandemije COVID-19 i snažnog potresa kroz svoje snimljene ulične fotografije.
– Odaziv na poziv za slanje fotografija bio je odličan. Nekoliko je kriterija bilo u izboru fotografija: sama umjetnička kvaliteta, dobro oko za detalj ili priču, a ponegdje je to bio prizor koji je nezamijećen kod drugih fotografa ili nešto sasvim drugo. Nakon odabira od svega 40-ak fotografija (zbog ograničenog galerijskog prostora) organizirana je ova izložba. Uz osvještavanje važnosti zagrebačke arhitektonske baštine, naglasak je na prikazu oštećenog (ranjenog) Zagreba u vrijeme trajanja pandemije COVID-19 i snažnog potresa koji je zadesio grad te njegovih posljedica koje još uvijek traju. Sliku takvog Zagreba čine fotografije sablasno praznih ulica grada s njegovim znamenitostima, ali i skrovitih ulica sa slabo poznatim detaljima, direktne posljedice potresa na zagrebačke zgrade i njegove stanovnike te postepeno (ne)obnavljanje ili (ne)zacjeljivanje Grada i stanovnika Zagreba. – ističu iz Centra.
Autori koji izlažu su: Nada Bezić, Nives Borčić Novak, Lana Bunjevac, Davor Curić, Mario Dananić, Fredy Fijačko, Zoran Filipović, Ksenija Foretić, Tomislav Gažić, Gordana Gerl, Vladimira Glasnović, Aleksandra Glintić, Ana Kerep, Karlo Klasić, Patrik Macek, Anto Magzan, Višnja Makek, Nenad Martić, Ratko Mavar, Luka Mjeda, Ivan Novosel, Aleksandra Orlić, Marina Pavković, Katica Pecigoš, Krasnodar Peršun, Ivana Planinić, Vanja Radovanović, Vlasta Resetić Nezirović, Boris Svrtan i Vesna Špoljar. 
FOTO: STUDENTSKI.HR