LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Predstavlja se 13 institucija i tvrtki iz Austrije koje hrvatskim studentima pružaju stipendije i stručne prakse

Na ovogodišnjem virtualnom Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, u organizaciji IRO-a, predstavit će se 13 tvrtki i institucija iz Austrije. Pristup je omogućen svima zainteresiranima.

Na ovogodišnjem virtualnom Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, u organizaciji IRO-a, predstavit će se 13 tvrtki i institucija iz Austrije. Pristup je omogućen svima zainteresiranima.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se ove srijede, 25. studenog, od 10 do 16 sati, i to prvi put u virtualnom formatu – na službenoj stranici Instituta za razvoj obrazovanja. IRO kao organizator u suradnji s Advantageom Austria – Trgovinskim odjelom austrijskog veleposlanstva dovodi 13 austrijskih izlagača – predstavnike sveučilišta i visokih škola koje hrvatskim studentima pružaju mogućnost za studiranje u Austriji i stipendiranje ondje te institucije i tvrtke kod kojih će se posjetitelji moći raspitati o mogućnostima za stručnu praksu. 

– Od austrijskih sveučilišta na Sajmu će svoje virtualne štandove imati: FH Kärnten – University of Applied Sciences, FH OÖ – University of Applied Sciences Upper Austria, FH Technikum Wien – University of Applied Sciences, FH Wiener Neustadt – University of Applied Sciences Wiener Neustadt, FH JOANNEUM – University of Applied Sciences, IMC Fachhochschule Krems – IMC University of Applied Sciences Krems, Modul University Vienna, Tourismusschulen Bad Gleichenberg, TU Graz – Graz University of Technology. Od institucija i tvrtki koje nude stručne prakse i mogućnost zapošljavanja u Austriji, na Sajmu će se na virtualnim štandovima predstaviti: ABA – Work in Austria – službena austrijska agencija koja pruža podršku i informacije za ulazak na austrijsko tržište rada, kao i pristup brojnim radnim mjestima, Chancenland Vorarlberg – informacije o regiji Vorarlberg, tvrtkama i mogućnostima za razvoj karijere,  Business Upper Austria –Welcome2Upper Austria – podrška u svim pitanjima za uspješno traženje posla, studija i za lakšu integraciju u Gornjoj Austriji, SSI Schäfer IT Solutions – specijalisti za softver visokih performansi u intralogistici, koji zapošljavaju više od 1100 IT-stručnjaka diljem svijeta. – navode iz IRO-a.

Na svojoj su službenoj stranici objavili i profile svih izlagača. 
– Osim korisnih informacija o svakom izlagaču, organizirani su virtualni štandovi, gdje će posjetitelji imati priliku postavljati izlagačima pitanja vezana uz studij, rad ili profesionalni razvoj u Austriji. – dodaju organizatori.
Poručuju i da su organizaciju omogućile potpore brojnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu. Oni su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma) i Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj). Napominju i da je pristup omogućen svima zainteresiranima.
FOTO: UNSPLASH