LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Agoga Centar

Agoga Centar - Studentski.hr
centaragoga@gmail.com

Centar Agoga je sportska udruga koju vode stručno osposobljene osobe sa završenim Kineziološkim fakultetom uz mnoga iskustva sa sportskih terena.

Centar je Organizator sljedećih sportskih događaja:

BUBBLE FOOTBALL izuzetno zabavna i atraktivna modifikacija nogometa koji se igra u gumenim loptama. Agoga Centar organizira i provodi za sve zainteresirane, a idealne prilike su razne sportske i druge manifestacije, teambuilding okupljanja, rođendani i dr

SRCA Cup, međunarodni dječji nogometni turnir koji se organizira svake godine u lipnju u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići, BiH. Na turniru se natječu djeca u 7 uzrasnih kategorija, U-15, U-13, U-11, U-10, U-9, U-8, U-7, a do sada su nastupali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i dr.

MEĐUNARODNI FESTIVAL GOLMANA je sportski kamp i natjecanje za nogometne golmane koji se održava svake godine u kolovozu. Kamp traje tjedan dana, sudjeluju isključivo nogometni golmani kojima su uz natjecanje osigurana razna predavanja i edukacije, a kroz trenažne procese treneri prate njihov rad i razvoj

ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA SLAVONIJE organizira se u Zagrebu za sve Slavonce, ali i ljude, sportaše, dobre volje. Liga je rekreativnog tipa, a cilj je rekreacija, zabava i druženje kroz nogomet i natjecanje.

Pojam Agoga dolazi iz Grčke, a na starogrčkom jeziku znači njega. Predstavljala je rigorozni režim obrazovanja i treninga obavezan za sve muške stanovnike Sparte. Prema narodnim predajama instituciju Agoge uveo je čuveni spartanski zakonodavac Likurg, premda je uvriježeno mišljenje da porijeklo Agoge potječe između 7. i 6. stoljeća prije nove ere kada je država trenirala muško stanovništvo u dobi od 7. do 21. godine života. Cilj ovog sistema bio je proizvesti fizički i moralno jake muškarce koji bi služili u spartanskoj vojsci. Treninzi su uključivali vojne vježbe (npr. tolerancija na bol), lov, plesanje, pjevanje i društvene navike, a sve to uz kultiviranje lojalnosti spartanskoj državi koja je bila ispred interesa pojedinca.

Izvadak iz Statuta Centra Agoga...

Ciljevi Centra su:
1) Obavljanje sportske djelatnosti sukladno članku 18. stavku 1. zakona o sportu (Sudjelovanje u sportskom natjecanju, sportska priprema, sportska rekreacija, organiziranje sportskog natjecanja, vođenje sportskih natjecanja, upravljanje i održavanje sportskom građevinom)
2) Provođenje stručnih poslova u sportu prema članku 59. Zakona o sportu (Programiranje i provođenje sportske pripreme, programiranje i provođenje sportske poduke djece i mladeži u sportskim školama, programiranje i provođenje sportske rekreacije, programiranje i provođenje izvannastavnih školskih sportskih aktivnosti, podučavanje osoba osnovnoj tehnici pojedinog sporta)