LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

Još jedno sveučilište spremno na puno veći udio nastave na daljinu

Riječko sveučilište izdalo je preporuke svojim sastavnicama zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Riječko sveučilište izdalo je preporuke svojim sastavnicama zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Sveučilište u Rijeci donijelo je nove preporuke za izvedbu nastave zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, a ako to propiše nadležni stožer ili epidemiološka služba NZJZ-PGŽ, donijet će odluku o potpunom prelasku na nastavu na daljinu. 
– Obzirom na posebnosti pojedinih sastavnica kako u razvoju epidemiološke situacije i razvoju potencijalnih žarišta, tako i u kadrovskim i prostornim uvjetima za izvedbu nastave u pojedinim znanstvenim područjima – Sveučilište u Rijeci na sastavnice prenosi pravo i obvezu odlučivanja o navedenom predmetu. U slučajevima u kojima je potrebna brza reakcija zbog povećane incidencije zaraženih osoba i osoba u samoizolaciji te zaštite i prevencije studenta i djelatnika, odluke o izvođenju nastave na daljinu za pojedine studijske grupe donosit će čelnici sastavnica, uz obvezu obavještavanja stručnih vijeća i uprave Sveučilišta. U slučajevima potpunog prelaska izvedbe nastave na scenarij učenja na daljinu za cijelu sastavnicu – u kojima ne postoji preporuka Stožera civilne zaštite PGŽ – odluku će donositi stručno – fakultetsko ili odjelno – vijeće, uz obvezu obavještavanja uprave Sveučilišta. – stoji u preporuci Sveučilišta.
Preporuka je da nastavnici nastavu izvode na daljinu na sastavnicama na kojima imaju osigurane optimalne uvjete za izvođenje nastave na daljinu te da se i u tim uvjetima održi struktura izvedbe nastave prema predviđenom rasporedu ako dođe do povećanja online nastave ili do potpunog prelaska na nju. Preporuka je, također, da se vježbe i seminari održavaju na sastavnicama, kao i nastava za brucoše.
FOTO: UNSPLASH