LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival popularne psihologije

Je li mama zaista kriva za sve saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Na Filozofskom će se fakultetu 9. travnja od 11 do 19 sati održati 4. izdanje PsihoFesta. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice i pokusi te vrijedne nagrade.

Na Filozofskom će se fakultetu 9. travnja od 11 do 19 sati održati 4. izdanje PsihoFesta. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice i pokusi te vrijedne nagrade.

Ako ste se oduvijek pitali je li mama zaista kriva za sve, ima li ljubav rok trajanja, imate li potrebne osobine za rad na svemirskom brodu, čemu se smijemo i zašto se sve loše događa baš vama, u nedjelju, 9. travnja, posjetite Filozofski fakultet i saznajte odgovore na navedena i brojna druga pitanja. Toga dana, naime, Odsjek za psihologiju od 11 do 19 sati organizira četvrto izdanje popularnog PsihoFesta, još bogatije različitim radionicama, predavanjima, prezentacijama i eksperimentima te sa zanimljivim gostima.

Studenti, profesori i asistenti Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučili su četvrtu godinu zaredom omogućiti široj javnosti upoznavanje s različitim zanimljivim psihologijskim fenomenima. Kroz čak 63 točke festivala zainteresirani će posjetitelji moći saznati ponešto o samopouzdanju, partnerskim odnosima, medijima, humoru, životnom zadovoljstvu i brojnim drugim psihologijskim temama. Radionice nude priliku da bolje upoznate sebe i vlastite stavove, riješite se stresa, suočite se s neodgodivim i shvatite kockara u sebi, dok ćete na različitim demonstracijama, pokusima i testiranjima saznati gdje vam je moral, kako reagirate na vidne varke, možete li vjerovati svjedocima i brojne druge zanimljive činjenice.

Festival koji nosi vrijednu titulu dobitnika Državne nagrade za znanost ove je godine pripremio i zanimljiva gostovanja. Tako će o (ne)opravdanosti bojazni oko upisa u odgojno-obrazovne ustanove govoriti psiholog Boris Jokić, dok će sve koje zanima psihologija humora nasmijati Ivan Šarić, jedan od najpopularnijih komičara hrvatske stand-up scene. Posebna je zanimljivost ovogodišnjeg izdanja festivala program za djecu s točkama u kojima ona mogu sudjelovati kako bi se na taj način psihologija približila i najmlađoj publici, dok će budući brucoši dobiti priliku upoznati se s ponudom Odsjeka za psihologiju i studiranjem na Filozofskom fakultetu.

Popularni PsihoFest, koji se u organizaciji Odsjeka za psihologiju FFZG-a održava od 2011. godine, namijenjen je školarcima i studentima, odraslima i umirovljenicima – svima koje zanima fascinantan svijet psihologije. Treće izdanje ugostilo je preko 2000 posjetitelja te je povodom njega izdana i knjiga popularne psihologije – PsihoFESTologija. Nedavno je u sklopu organizacije festivala otvoren i portal Psihoskop na kojem se mogu pronaći brojne informacije o psihologijskim temama, a sam će festival biti popraćen i izložbom fotografija i postera vezanih uz različite fenomene koja će 9. travnja biti postavljena u auli knjižnice FFZG-a. Sva će publika, osim toga, tijekom narednih dana na Facebook stranici festivala dobiti priliku zaigrati nagradne igre, dok će izvlačenja za vrijedne nagrade biti na samom festivalu.

Festivalskom će programu kao uvod poslužiti manifestacija Dani Ramira i Zorana Bujasa, konferencija koja će se održati na Filozofskom fakultetu od 6. do 8. travnja i koja će također ponuditi brojna zanimljiva predavanja i gostovanja zainteresiranoj publici. Ulaz na PsihoFest već je tradicionalno slobodan te nemate izgovor da nadolazeću sunčanu travanjsku nedjelju ne provedete na FFZG-u, zabavite se, osvojite vrijedne nagrade i saznate sve što ste ikad o ljudskom umu željeli znati.

FOTO: FACEBOOK