LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav život

5 jednostavnih vježbi za koje nisu potrebni oprema ili teretana

Bolje zdravlje i ljepša figura neće doći sami od sebe, potrebno je baciti se u akciju i svakodnevno na tome raditi, a za to vam nisu potrebni ni teretana ni skupocjena oprema!

Bolje zdravlje i ljepša figura neće doći sami od sebe, potrebno je baciti se u akciju i svakodnevno na tome raditi, a za to vam nisu potrebni ni teretana ni skupocjena oprema!

Iako su sada teretane već otvorene, čak i ako ne želite ići u njih ili si ih ne možete priuštiti, ne možete to koristiti kao izgovor jer postoji nekoliko jednostavnih vježbi s kojima možete postići odlične rezultate – potrebno je samo biti ustrajan u vježbanju. Donosimo njih 5. 

Plank

Zahvaljujući planku osjetit ćete što to znači kada minuta traje kao vječnost. Možete početi lakšim tempom tako da ga izvodite 10 ili 20 sekundi, a zatim svakodnevno malo produžite to vrijeme. Riječ je o vrlo jednostavnoj vježbi – sve što trebate jest osloniti se na podlaktice, držati stražnjicu i leđa ravne te ostati u toj poziciji neko vrijeme.
 

Jumping Jacks

I ova vježba poprilično je jednostavna, a morate samo skakutati šireći i skupljajući noge te pljeskajući iznad glave. Iako je manje-više dobra za sve, posebno doprinosi jačanju ruku i nogu, a može poslužiti i za zagrijavanje.
 

Čučnjevi

Vjerujemo da čučnjeve nije potrebno posebno objašnjavati jer smo se svi susreli s njima još u osnovnoj školi. Dobar su odabir ako želite učvrstiti stražnjicu i trbuh.
 

Ruski twist

Uz stražnjicu, noge i ruke treba poraditi i na učvršćivanju trbušnih mišića, a tu u pomoć priskače ruski twist. Ova vježba poboljšava tonus trbušnih mišića i pomože vam da se riješite masnih naslaga.
 

Sklekovi

Muški ili ženski, o kojim se god sklekovima radilo, ovo je možda i najteža vježba na popisu. Ipak, ako ih radite često i pravilno, mogu doprinijeti poboljšanoj posturi te definiranim prsima i rukama.
 
FOTO: PIXABAY