LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravo i fino

11 namirnica koje nutricionisti konzumiraju svaki dan!

11 namirnica koje će vam pomoći da održite uravnoteženu prehranu i da se osjećate zdravije!

11 namirnica koje će vam pomoći da održite uravnoteženu prehranu i da se osjećate zdravije!

Nutricionizam polako, ali sigurno postaje značajno polje istraživanja. Svako malo internet poludi za nekom novom pomodnom namirnicom ili obrokom koji bi trebali konzumirati kako bismo ostali zdravi. Zbog toga vam donosimo popis hrane koju konzumiraju studenti koji znaju na koji način hrana koju unosite u sebe utječe na vaš organizam. Naravno, riječ je o studentima nutricionizma koji će vam pomoći da prehranom učinite svoje tijelo zdravim.

Maslac od kikirikija

Iako nam je ova namjernica više poznata iz američkih sitcoma, nutricionisti tvrde da je maslac od kikirikija iznimno dobar za naše tijelo. Naime, on sadrži zdrave masnoće, proteine i vlakna koji u tijelu stvaraju osjećaj sitosti. Ukoliko se osjećate kreativno, pokušajte izraditi domaći maslac od kikirikija!

Avokado

Avokado je odlično konzumirati na tostu, s jajima i idealan je sastojak guacamole umaka na bazi avokada. Srećom, guacamole umak jednostavno je napraviti.

Povrće i hummus umak

Naravno, nije tajna da povrće obiluje vitaminima i vlaknima koji su potrebni za zdravlje našeg organizma. Ukoliko ih sparite s hummus umakom, imat ćete osjećaj sitosti i osjećaj da ste donijeli prehrambenu odluku s kojom bi se i vaša majka ponosila.

Jabuke

Jabuke su pune vlakana, pa svakako imajte na umu da ih spakirate u svoju torbu prije odlaska na predavanja ili na posao. Ako se želite malo počastiti, narežite jabuku na ploške i umočite ju u maslac od kikirikija. Uživanje je garantirano.

Ljuti umak

Osim što daje bolji okus hrani, ljuti umak potiče rad našeg metabolizma. Zbog toga ga ne zaboravite dodati svojim obrocima.

Jaja

Jaja su bogat izvor proteina. Osim toga, žumanjak sadrži visoke razine „dobrog kolesterola“, HDL-a, koji je dobar za vaš organizam.

Pad Thai

Ukoliko ste skloni eksperimentiranju, iskušajte tajlandsku hranu. Tajlandska kuhinja poznata je po svojom zanimljivom kombinacijom začina i obiljem povrća.

Čokolada

Svi znamo da se čokolade ne možemo tako lako odreći. Ipak, postoje fantastične čokoladne kombinacije koje su zdrave za vaš organizam. Pokušajte pripremiti truffles od tamne čokolade i avokada.

Kokice

Kokice su idealne grickalice za sve one koji vole nešto grickati dok uče. Naravno, svoje kokice možete pripremiti dodajući im različite začine kao što je kajenski papar ili čokolada. Izbor je na vama. Recepte pogledajte ovdje.

Slanutak

Slanutak je mahunarka koja se često konzumira u mediteranskoj kuhinji. Obilje recepata koji uključuju slanutak možete pogledati ovdje.

Kava

Gorivo koje pokreće svakog studenta.

FOTO: FLICKR