LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dar Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“

Studenti Sveučilišta u Zagrebu na dar dobivaju prvu solarnu klupu

Prva solarna klupa u Zagrebu bit će postavljena pred zgradom Rektorata. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

Prva solarna klupa u Zagrebu bit će postavljena pred zgradom Rektorata. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

U utorak 21. lipnja 2016. godine u 15 sati pred zgradom Rektorata svečano će biti postavljena prva solarna klupa u Gradu Zagrebu. Riječ je o daru Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ studentima Sveučilišta u Zagrebu kojem je cilj potaknuti veće korištenje zelenih i održivih tehnologija.

Solarna klupa inovativna je ideja i projekt mladoga studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu Ivana Mrvoša. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta. Solarna klupa može raditi i deset dana bez sunca, a otporna je i na udarce.

Ideja o darovanju dviju solarnih klupa Sveučilištu u Zagrebu jedna je od četiriju ciljeva – mladi i ekologija, koje je LC International istaknuo u svom programu u povodu proslave 100 godinu djelovanja Lions klubova u svijetu. Sredstva za donaciju prikupljena su na humanitarnom koncertu La Primavera koji je u travnju ove godine održan u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na kojem je nastupila sopranistica Antonella Malis uz glasovirsku pratnju profesora Vladimira Babina.

Program svečanoga postavljanja prve solarne klupe ispred zgrade Rektorata započet će kratkim obraćanjem inovatora solarne klupe Ivana Mrvoša, nakon čega će se prisutnima obratiti predsjednica Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ Vesna Boinović-Grubić i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Na svečanosti će uslijediti kraći glazbeni program tijekom kojega će biti predstavljene mogućnosti solarnih klupa te zajedničko fotografiranje.

Očekuje se da će svečanom postavljanju solarne klupe nazočiti prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti Sveučilišta u Zagrebu, članice Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ te drugi lionsi i gosti. Podsjetimo, Ženski Lions klub „Zrinjevac“ djeluje već 18 godina.

Uz solarnu klupu postavljenu ispred zgrade Rektorata, Klub će Sveučilištu u Zagrebu darovati još jednu klupu koja će biti smještena na Filozofskom fakultetu, a prije će biti predstavljena na svečanom otvorenju Europskih sveučilišnih igara u srpnju ove godine

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR