LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preddiplomski studij

Na Filozofskom fakultetu osnovan studij psihologije na engleskom jeziku

Na Filozofskom fakultetu u Splitu osnovan je preddiplomski studij psihologije na engleskom jeziku. Usklađen je s EuroPsy kvalifikacijskim standardom, a dvama hrvatskim studentima bit će dodijeljene i stipendije za školarinu.

Na Filozofskom fakultetu u Splitu osnovan je preddiplomski studij psihologije na engleskom jeziku. Usklađen je s EuroPsy kvalifikacijskim standardom, a dvama hrvatskim studentima bit će dodijeljene i stipendije za školarinu.

Psihologija je već godinama jedan od najtraženijih studija među hrvatskim maturantima, ali i diljem Europe. Od ove godine moguće ga je studirati i na engleskom jeziku na Filozofskom fakultetu u Splitu. Radi se o preddiplomskom studiju koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku, traje tri godine, a završetkom se stječe titula Bachelor of Psychology

U izvedbi studija sudjeluju i znanstvenici i nastavnici s institucija poput Sveučilišta Yale, Santa Fe Instituta i Sveučilišta Northeastern. 

– Studentima je omogućeno da od samog početka svog studija slušaju međunarodne stručnjake, da se s njima povežu i upoznaju njihov rad. U planu je i redovita organizacija međunarodnih ljetnih škola u Splitu koje će voditi ugledni međunarodni znanstvenici. – navode s Filozofskog fakulteta.

S Fakulteta ističu kako je studij je u potpunosti usklađen sa zahtjevima Europskog kvalifikacijskog standarda za psihologe EuroPsy, što znači da je studentima koji završe preddiplomski studij u Splitu omogućen nastavak studiranja na svim diplomskim, odnosno Master programima  iz psihologije na području zemalja EU.

Upisati se mogu sve osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem i položenim završnim ispitom, odnosno državnom maturom, osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u Republici Hrvatskoj prije 2010. godine (bez položene državne mature) te osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u obrazovnom sustavu u kojem ne postoji državna matura (ukupno trajanje prethodnog obrazovanja mora biti najmanje 12 godina).

Također, s Filozofskog fakulteta u Splitu navode da će za dvoje hrvatskih državljana biti dostupna i stipendija. Više informacija o studiju i prijavi na studij dostupno je na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR