LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova mobilna aplikacija

Lansiran je EduHub; studentima medicine ubrzat će usvajanje gomile informacija za ispite

– Ako uz sve obveze, druženja s knjigom i predavanja ne nalaziš vremena za prolaziti po pitanjima za vježbu prije ispita kroz razne PDF-ove, Wordove, krivo riješena pitanja i beskonačna skrolanja, preuzmi EduHub mobilnu aplikaciju. – poručuje jedan od njenih kreatora.

– Ako uz sve obveze, druženja s knjigom i predavanja ne nalaziš vremena za prolaziti po pitanjima za vježbu prije ispita kroz razne PDF-ove, Wordove, krivo riješena pitanja i beskonačna skrolanja, preuzmi EduHub mobilnu aplikaciju. – poručuje jedan od njenih kreatora.

Kako bi studentima medicine olakšali i ubrzali proces učenja gomile informacije za ispite, Drago Baković i Dominik Bat lansirali su EduHub. Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja služi kao alat za vježbu prije ispita – kreatori tvrde da im je na njoj omogućeno rješavanje najkompletnije i najtočnije baze pitanja kao i simuliranje ispita, i to u obliku kviza. 

– Ako uz sve obveze, druženja s knjigom i predavanja ne nalaziš vremena za prolaziti po pitanjima za vježbu prije ispita kroz razne PDF-ove, Wordove, krivo riješena pitanja i beskonačna skrolanja, preuzmi EduHub mobilnu aplikaciju. Bilo da se voziš u tramvaju, čekaš red za testiranje na COVID-19 ili si zaista odlučio proći sva dostupna pitanja prije ispita – uz EduHub nećeš gubiti vrijeme. – poručuje Drago Baković.

Dominik Bat, sukreator, pojašnjava kako aplikacija funkcionira:

– EduHub raspolaže s golemom bazom pitanja koja se svakim danom nadopunjuju tako što korisnici sami ubacuju nova pitanja. Također, ako naiđu na krivi odgovor – mogu ga kroz aplikaciju prijaviti i promijeniti u točan.

Simulacije ispita, navode tvorci EduHuba, slažu se tako da se odaberu poglavlja ili kolokviji koji se žele učiti, a algoritam aplikacije izvlači iz svakog poglavlja proporcionalan broj pitanja – što je veće poglavlje, korisnike očekuje veći broj pitanja. Rezultati rješavanja i statistika koliko je dodano novih pitanja na platformu uvijek se mogu pogledati u pripadajućim dijelovima aplikacije.
– Aplikacija također sadržava i forum za lakše povezivanje studenata i dijeljenje iskustava. Ideja za forum došla je od nekadašnjeg slavnog foruma studenata medicine Perpetuum Lab. Ubrzo nakon početnog puštanja aplikacije u pogon, EduHubu se pridružio i nekadašnji glavni administrator foruma Perpetuum Lab za kojim i dan danas mnogi stariji studenti medicine žale što se morao ugasiti. Na sreću studenata Medicinskih fakulteta u Hrvatskoj pa i šire – sada je tu EduHub koji uz razvoj novih tehnologija postaje na dohvat ruke svakom studentu na njegovom telefonu. – dodaju kreatori.
FOTO: UNSPLASH