LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smirivanje krize

Fakultetsko vijeće FFZG-a prihvatilo Jurkovića, ali ne i troje prodekana

Filozofski fakultet Zagreb konačno ima dekana kojega želi – novi je privremeni o. d. dekana Miljenko Jurković uz kojega na čelu za sada ostaje troje prodekana koji će biti bez prava glasa.

Filozofski fakultet Zagreb konačno ima dekana kojega želi – novi je privremeni o. d. dekana Miljenko Jurković uz kojega na čelu za sada ostaje troje prodekana koji će biti bez prava glasa.

Na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković dobio je povjerenje 55 članova Vijeća, dok ih je 16 bilo protiv, a jedan suzdržan. Već je prvoga dana mandata uspio pokrenuti postupak izbora novog dekana što je možda najbolji dokaz prihvaćanja, jer prošlom o. d. dekana to nije pošlo za rukom od ljeta, piše Jutarnji list.
Vezano: Senat podržao Borasa – Filozofski fakultet ponovno ima dekana kojeg ne želi?
Vijeće nije prihvatilo troje prodekana koji su ostali na pozicijama koje su im dodijeljene nakon što je rektor Damir Boras postavio Miljenka Šimpragu kao privremenog dekana. Protiv Krešimira Pavline, Tomislava Galovića i Naide Mihal Brandl glasala su 44 člana Vijeća. U prilog prihvaćanju novoga privremenog dekana zasigurno je išla činjenica da je Jurković na dnevni red sjednice uvrstio izjašnjavanje o povjerenju kako bi radio uz ljude koji ga prihvaćaju, iako to nije morao učiniti.

Troje neprihvaćenih prodekana, koji nisu bili ni na jučerašnjoj sjednici, zasad će odrađivati samo rutinske poslove bez prava glasa. Upravo na ovoj prvoj sjednici poništene su odluke stare privremene uprave.
– Nakon što sam dobio povjerenje Senata, tražio sam povjerenje Vijeća jer ne mogu raditi u okruženju koje me ne prihvaća. Izuzetno sam zadovoljan jer sam dobio debelu većinu glasova. Na sjednici Vijeća su izglasane sve krucijalne točke za dobrobit fakulteta u bliskoj budućnosti i to, nakon dugo vremena, sve jednoglasno ili gotovo jednoglasno. To znači, dozvolite mi, i moj prvi zaključak, da Filozofski fakultet nije nikada bio problem sam po sebi. – izjavio je Jurković, kako prenosi Jutarnji list.
FOTO: FACEBOOK / STUDENTSKI ZBOR FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU