LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pravni fakultet u Zagrebu

Zagrebačka ekipa s Prava osvojila drugo mjesto na uglednom natjecanju u Pragu

Na natjecanju se simulira postupak pred Sudom Europske unije, gdje hipotetski slučaj pokriva neke od aktualnih tema u pravu EU-a.

Na natjecanju se simulira postupak pred Sudom Europske unije, gdje hipotetski slučaj pokriva neke od aktualnih tema u pravu EU-a.

Studentska ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu osvojila je drugo mjesto na Central and Eastern European Moot Competition (CEEMC) jedno je od najuglednijih studentskih natjecanja u primjeni europskog prava pred Sudom Europske unije, koje se prošlog vikenda održalo u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno šesnaest timova s niza Pravnih fakulteta iz Srednje i Istočne Europe.

Zagrebački Pravni fakultet uspješno upisao standard kvalifikacije za sveučilišnog magistra prava


Na natjecanju se simulira postupak pred Sudom Europske unije, gdje hipotetski slučaj pokriva neke od aktualnih tema u pravu EU-a. Uloge sudaca imaju sveučilišni profesori i odvjetnici koji se bave pravom EU-a te suci i nezavisni odvjetnici Suda EU-a. Studentice koje su predstavljali zagrebački fakultet su Ana Altabas, Julia Fueh Mihovilovic, Filipa Ledić i Mirta Šimag. Dodatno, studentica Filipa Ledić je dobila Professor William Cornish Best Speaker Prize, a studentica Julia Fueh Mihovilović Noted Speaker Prize.

Pravni fakultet ugostio delegaciju sudaca iz Kine, naglasak na napredovanju mladih pravnika u Hrvatskoj



FOTO: Pravni fakultet sveučilišta u Zagrebu

Kao i prošlih godina, studentice su se pripremale u okviru Katedre za eurospko javno pravo, ove godine pod vodstvom trenerica doc. dr. sc. Nike Bačić Selanec i dr. sc. Antonije Ivančan, koje su pet mjeseci intenzivno radile sa studenticama i svojim predanim radom i stručnošću pridonijele izvrsnom rezultatu ekipe.

U Zagrebu prva Ljetna pravna škola, najbolja tri studenta oslobođena od plaćanja školarine


IZVOR: PRAVNI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN MOOT COMPETITION