LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjižnice grada Zagreba

Trinaestogodišnjak osvojio titulu „Najčitatelja” s 221 pročitanom knjigom u 2023. godini

Filip je čitao više od četiri knjige tjedno, a osim što je strastveni čitatelj fantastičnih i SF romana, u slobodno vrijeme također trenira veslanje, igra igrice, programira i druži se s prijateljima.

Filip je čitao više od četiri knjige tjedno, a osim što je strastveni čitatelj fantastičnih i SF romana, u slobodno vrijeme također trenira veslanje, igra igrice, programira i druži se s prijateljima.

Trinaestogodišnji Filip Grabovac, član Knjižnice Ivana Gorana Kovačića, ponosno je ponio titulu Najčitatelja Knjižnica grada Zagreba za 2023. godinu. Njegova strast prema knjigama je zadivljujuća, budući da je prošle godine pročitao i posudio čak 221 knjigu, što znači da je čitao više od četiri knjige tjedno.

Provjerite kako će zagrebačke knjižnice raditi preko ljeta


Filip najviše uživa u čitanju prije spavanja, a među njegovim omiljenim naslovima nalaze se serijali poput Warrior Cats (Erin Hunter) i Disksvijet (Terry Pratchett), Kći dubina (Rick Riordan), Legenda o Podkinu Jednouhom, Dar mračnoj rupi (Kieran Larwood), Myra zna sve (Luigi Ballerini) i mnogi drugi. No, osim što je strastveni čitatelj fantastičnih i SF romana, Filip u slobodno vrijeme također trenira veslanje, igra igrice, programira i druži se s prijateljima.

Novi model čitanja knjiga u zagrebačkim knjižnicama, uvodi se posudba zvučnih e-knjiga


Kao pobjednik među 40 finalista, Filipu su uručene vrijedne nagrade koje su mu osigurale još više čitateljskog zadovoljstva: članska iskaznica za besplatno korištenje usluga Knjižnica grada Zagreba do 18. godine, komplet knjiga uglednih izdavačkih kuća poput Ibis grafike, Mozaik knjige, Profil knjige te Školske knjige, godišnja pretplata za predstave – dar Gradskog kazališta Žar ptica te tablet od strane tvrtke Microline.

Iskoristite sajamsku ponudu ovogodišnje Noći knjige i nagradite se omiljenim naslovima


Ostalim finalistima također su osigurane vrijedne nagrade koje će biti podijeljene na završnoj svečanosti koja će se održati danas u 17 sati u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež na Starčevićevom trgu 4. Okupljena djeca imat će priliku družiti se s Marijom Ott Franolić, strastvenom čitateljicom i znanstvenicom te uživati u programu Glazbene škole El Musicante

IZVOR: KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
FOTO: KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA