LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna sveučilišna sportska federacija (FISU)

Zagreb domaćin najvećeg sportskog foruma do sada, studenti se imaju priliku povezati sa sudionicima iz 75 zemalja

Ovogodišnji Zagreb 2024. FISU svjetski forum okupit će više od 250 sudionika iz više od 75 zemalja diljem svijeta, što ga čini najvećim forumom do sada, a uz sudionike očekuje se i prisutnost dužnosnika Republike Hrvatske te veleposlanika zemalja sudionica.

Ovogodišnji Zagreb 2024. FISU svjetski forum okupit će više od 250 sudionika iz više od 75 zemalja diljem svijeta, što ga čini najvećim forumom do sada, a uz sudionike očekuje se i prisutnost dužnosnika Republike Hrvatske te veleposlanika zemalja sudionica.

Od 27. do 31. kolovoza 2024. godine grad Zagreb bit će domaćin Svjetskog foruma Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU), događaja koji se održava svake dvije godine te pruža platformu studentima, dužnosnicima i partnerima uključenima u sveučilišni sport za povezivanje, dodatno obrazovanje te razmjenu kultura, iskustava i ideja.

Od svog početka 1992. godine, FISU Svjetski forum značajno se razvio – s početnih 89 sudionika iz 21 zemlje, forum danas okuplja prosječno 400 sudionika iz 60 zemalja svijeta. Dosad je održan na četirima kontinentima, a kroz svojih dosadašnjih 16 izdanja okupio je više tisuća sudionika, što ga čini značajnim događajem u promociji sporta i edukacije u okviru sveučilišta.

Zagreb je domaćin svjetskog foruma FISU-a, dolazi veslač Sinković, bivši košarkaš Rudež i drugi



Ovogodišnji Zagreb 2024. FISU svjetski forum okupit će više od 250 sudionika iz više od 75 zemalja diljem svijeta, što ga čini najvećim forumom do sada, a uz sudionike očekuje se i prisutnost dužnosnika Republike Hrvatske te veleposlanika zemalja sudionica. Ceremonija otvorenja održat će se u utorak, 27. kolovoza 2024. godine, u 9:30, u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić.

Potpisan važan sporazum o promociji sporta i zdravog života unutar sveučilišnih zajednica


Ovogodišnji forum bit će usmjeren na teme sportske diplomacije i globalnih odnosa, korištenja sveučilišnog sporta za međunarodnu suradnju i kulturnu razmjenu, raznolikosti i uključivosti s naglaskom na poticanje rodne ravnopravnosti, inkluzivnosti i pristupačnosti u sveučilišnom sportu. Tijekom pet dana trajanja foruma, sudionici će unutar kompleksa Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu moći sudjelovati na predavanjima i raspravama u Kinu Forum te se natjecati na sportskim terenima Kineziološkog fakulteta i studentskog doma.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici događaja, dok se program događanja nalazi na sljedećoj poveznici.

IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ, PR
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ