LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FISU Svjetske sveučilišne igre

Medalje Svjetskih sveučilišnih igara dizajnirala je studentica, evo kako izgledaju

Torino 2025 FISU Svjetske sveučilišne igre obećavaju spektakularan događaj, a ove prekrasne medalje i živahni plakati samo su početak uzbuđenja koje nas očekuje.

Torino 2025 FISU Svjetske sveučilišne igre obećavaju spektakularan događaj, a ove prekrasne medalje i živahni plakati samo su početak uzbuđenja koje nas očekuje.

Torino će od 13. do 23. siječnja 2025. godine ponovno postati epicentar sportskih događaja kada će domaćinstvo preuzeti FISU Svjetske sveučilišne zimske igre. Ovaj put, igre se vraćaju u grad gdje su Svjetske sveučilišne igre prvog puta održane 1959. godine, i to prvi put nakon onih iz 2007. godine.

Organizacijski odbor predstavio je medalje i živahne plakate koji će krasiti ovaj značajan događaj. Igre će se održati u šest gradova Piemonte regije: Torinu, Torre Pellice, Pinerolu, Bardonecchiji, Pragelatu i Sestriereu. Planirana su natjecanja u 11 sportova tijekom 11 dana. Po prvi put na zimskim FISU igrama, studenti sportaši će sudjelovati u alpskom i skijaškom trčanju.

 

Zagreb je domaćin svjetskog foruma FISU-a, dolazi veslač Sinković, bivši košarkaš Rudež i drugi



Prekrasne medalje za natjecatelje u snijegu, ledu i mentalnim disciplinama, koje će se dodijeliti najboljima studentima sportaša iz cijelog svijeta, dizajnirala je studentica umjetničke akademije Accademia Albertina di Belle Arti Matilda Elia. Njezini dizajni osvojili su prvo mjesto u konkurenciji za izradu zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. Na natječaju za medalje sportskih disciplina, tražen je kreativni grafički element koji bi istaknuo koncept grada Torina. 
 

Ovo je maskota Svjetskih sveučilišnih ljetnih igara, već je privukla veliku pozornost u Parizu



Uz medalje, predstavljen je i plakat koji će krasiti vizualni identitet grada domaćina. U nastavku članka možete vidjeti slike medalja i plakata koje su kreirali talentirani studenti i dizajneri. Plakat pikazuje nekoliko zimskih sportskih disciplina kroz igru kromatskih spojeva i geometrije, a biti će biti prilagođen u raznim formatima te postavljem u gradovima domaćinima.
 

Potpisan važan sporazum o promociji sporta i zdravog života unutar sveučilišnih zajednica


IZVOR: SVJETSKA SVEUČILIŠNA SPORTSKA FEDERACIJA (FISU)
FOTO: SVJETSKA SVEUČILIŠNA SPORTSKA FEDERACIJA (FISU)