LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Naš brončani olimpijac

Toni Kanaet: „Nakon srednje škole nisam znao hoću li se uopće nastaviti baviti sportom”

Toni Kanaet, osvajač prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju na Radio Dalmaciji ispričao je Anamariji Božinović da mu u karijeri nije bilo lako.

Toni Kanaet, osvajač prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju na Radio Dalmaciji ispričao je Anamariji Božinović da mu u karijeri nije bilo lako.

Taekwondoist Toni Kanaet osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, i to broncu. U gostovanju na Radio Dalmaciji ispričao je da mu u karijeri nije bilo lako te da u jednom trenutku života nije znao bi li se uopće nastavio baviti sportom

– Uz brojne ozljede, najteže je bilo nakon srednje škole kad nisam znao hoću li se uopće nastaviti baviti sportom, ali zahvaljujući trenerima nisam odustao. Bili su tu i pomogli kad je trebalo – rekao je brončani taekwondoist, istaknuvši važnu ulogu koju u njegovoj karijeri imaju treneri iz TK Marjan.

Zlatna Matea Jelić također je članica spomenutog kluba, a Toni se prisjetio njihovih sparinga, odnosno onoga kada joj je slomio nos.

– Matea i ja smo sparirali i slučajno mi je noga poletjela njoj u nos, ali srećom nije bio veliki lom – ispričao je Toni uz zaključak da su iz toga nešto oboje naučili.

Javnost nije znala da je Kanaet slomio ruku samo pet mjeseci prije Olimpijskih igara u Tokiju. Ispričao je da je isprva bio šokiran, ali je odlučio iz te situacije izvući najbolje i radio je na popravljanju udaraca nogom. Koliko je mentalno jak dokazuje i njegova reakcija nakon poraza u polufinalu od Rusa Maksima Khramtcova.

– Kad sam izgubio od Rusa baš sam bio frustriran i ljut, ali sam opet iz te ljutnje izvukao nešto. Rekao sam sebi – idem sad sve pomesti do kraja, i tako je i bilo.

Anamarija Božinović s Radija Dalmacije upitala ga je i kako komentira to što je dospio na liste najzgodnijih sportaša u Tokiju.

– Dobio sam dosta poruka, nisam stigao sve ni pročitati, ali sigurno mi sve to laska – iskren je Toni.


VEZANO: FOTO: Zgodni ovogodišnji Olimpijci koji su zaludjeli svijet


Otkrio je i da obožava pizzu i kino, utakmice uvijek radije gleda na Poljudu nego u kafiću, a zahvalan je za sve trenutke u Tokiju, ponajviše za priliku da upozna Sinkoviće i naše tenisače. Pariz je za tri godine, a Toni Kanaet nakon kratkog odmora nastavlja s pripremama za još jednu olimpijsku medalju.

FOTO: RADIO DALMACIJA