LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OLIMPIJSKE IGRE 2028.

Dosta Britanaca misli da bi se mogli kvalificirati za iduće Olimpijske igre, najoptimističniji su mladi

Prema istraživanju, 27 posto Britanaca vjeruje da bi mogli postati olimpijski sportaši za Olimpijske igre 2028. godine, pri čemu su najmlađi najoptimističniji, dok su rezultati pokazali i razlike u uvjerenju između sportova i spolova.

Prema istraživanju, 27 posto Britanaca vjeruje da bi mogli postati olimpijski sportaši za Olimpijske igre 2028. godine, pri čemu su najmlađi najoptimističniji, dok su rezultati pokazali i razlike u uvjerenju između sportova i spolova.

Prema najnovijim istraživanjima, čak 27 posto Britanaca smatra da bi mogli postati olimpijski sportaši ako bi počeli trenirati već danas za Igre 2028. godine. Istraživanje je obuhvatilo 25 različitih sportova, a rezultati su pokazali da su najmlađi Britanci najviše uvjereni u svoje šanse, dok su stariji suzdržaniji u svojim procjenama.
 

Najmlađi Britanci su najoptimističniji


Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih


Mladi ljudi u dobi od 18 do 24 godine su najoptimističniji, s 39 posto koji vjeruju da bi mogli kvalificirati za Olimpijske igre. Slijede ih osobe u dobi od 25 do 49 godina s 34 posto, dok 15 posto osoba starijih od 65 godina također vjeruje u svoje šanse. Ovo je u skladu s primjerom 65-godišnjeg španjolskog konjanika Juan Antonija Jimeneza Coba, koji je nastupao na ovogodišnjim igrama.
 

Razlike po sportovima


Mladi sve manje koriste Google: društvene mreže postaju novi alat za pretraživanje informacija


Britanci su najčešće uvjereni da bi mogli uspjeti u sportovima s manje fizičkih zahtjeva. Tako 15 posto vjeruje da bi mogli kvalificirati za tim u gađanju zračnim puškama, dok 13 posto misli da bi mogli uspjeti u streličarstvu. Slijede badminton (10 posto) i stolni tenis (9 posto). S druge strane, samo 3 posto Britanaca misli da bi se mogli kvalificirati za ritmičku gimnastiku, umjetničku gimnastiku, skakanje u vodu ili skateboard.
 

Muškarci više vjeruju u nastup na Olimpijskim igrama


Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače


Istraživanje također pokazuje male razlike između muškaraca i žena u pogledu samopouzdanja za Olimpijske igre. Muškarci su nešto skloniji vjerovati u svoje šanse, posebno u sportovima kao što su gađanje i nogomet. Žene su, s druge strane, nešto više uvjerene da bi mogle uspjeti u 100 metara prsno, što je treći sport na listi u kojem žene smatraju da imaju šanse.
IZVOR: YOUGOV
FOTO: PEXELS