LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ŽIVOT

Ultrajednostavni recepti koje bilo tko može napraviti

Ideje za brze studentske obroke trebamo uvijek, a ovaj put donosimo nešto modernije, ali opet jednostavne za pripremu. Ovi obroci trend su i na društvenim mrežama. Namirnice za njih ne moraju biti skupe, stoga ovi recepti mogu poslužiti u studentskim danima.

Ideje za brze studentske obroke trebamo uvijek, a ovaj put donosimo nešto modernije, ali opet jednostavne za pripremu. Ovi obroci trend su i na društvenim mrežama. Namirnice za njih ne moraju biti skupe, stoga ovi recepti mogu poslužiti u studentskim danima.

Nekada zaista nemamo inspiracije, snage ili volje pripremati jela, pogotovo uz studentske obveze uz koje i ne stignemo, a zbog inflacije često ne možemo naručivati fast food ili koristiti se Woltom ili Glovom.

Upravo zato, istražili smo nekoliko recepata i odlučili smanjiti muku vama i nama.

Gigi Hadid tjestenina poznatija kao Penne alla vodka

Viralni TikTok recept Gigi Hadid oduševio je sve svojom jednostavnošću i okusom, a u pitanju je jelo Penne alla vodka.

Potrebno vam je:
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • 1 mali češanj nasjeckanog češnjaka
  • ¼ zelenog luka
  • ¼ šalice paste od rajčice
  • kiselo vrhnje 
  • 1 žlica votke (koju zasigurno imate jer ste student, ili bilo kakav alkohol koji imate)
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2 šalice tjestenine (ovisi za koju količinu ljudi spremate)
  • 1 žlica maslaca
  • parmezan
  • bosiljak 
  • po ukusu, sol i papar.
     
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, češnjak i luk. Kuhajte dok ne omekša. Gigi kaže da treba dodati pastu od rajčice i kuhati dok ne izgleda tamnije ili malo karamelizirano. Treba dodati vrhnje za kuhanje. Dodajte votku (ili bilo koji alkohol koji imate) i nastavite kuhati dok se sva ne potroši. Dodajte listiće crvene paprike. Posebno skuhajte tjesteninu. Gigi je koristila školjkice, ali jednostavno iskoristite tjesteninu u kojoj se umak zadržava, tipa penne. Sačuvajte četvrtinu vode od tjestenine prije nego što ju ocijedite. Stavite maslac, a Gigi kaže da miješate umak na srednjoj vatri, dok se maslac ne otopi. U umak dodajte kuhanu tjesteninu i vodu od tjestenine. Umiješajte parmezan te po ukusu još posolite i popaprite. Za posluživanje po vrhu pospite malo bosiljka i parmezana.
 

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije


I to je to, vaša je tjestenina spremna za jelo!

Pizza tortilje

Imamo i preukusni, ali i jako brzi recept za pizza tortilja koji svatko može napraviti, a ovaj je snack posebno koristan za sve nas koji vječito nemamo vremena i žurimo negdje, bilo na predavanje, posao itd.

Od sastojaka trebate: 
  • tortilju
  • salsa umak
  • šunku
  • sir
  • origano
  • bilo koji drugi dodatak za koji volite da vam je na pizzi

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati


Stavite salsa umak na tortilju, posložite vaše željene priloge i to je to. Na vama je hoćete li popržiti tortilju na tavi za ekstra hrskavost ili pak staviti u mikrovalnu da se samo ugrije.

Sendvič s jajima

Ovaj TikTok trend sendviča s jajima nedavno je bio hit na društvenim mrežama, a zapravo se ne razlikuje toliko od sendviča sa šunkom, jajima i sirom. Ono što ga čini mnogo privlačnijim način je na koji je napravljen.

Sastojci:
  • 2 jaja
  • začini po želji
  • kruh/tost (ovisno što preferirate).

Počinjete tako što u tavu ulijete smjesu razmućenih jaja, a zatim na vrh stavite dva komada kruha. Uz malo savijanja i dodavanja sastojaka tu i tamo, pretvorit će se u izvrstan sendvič.

Brzo i ukusno: jednostavan recept za savršeno mekane uštipke


Dobar tek!
IZVOR: GRAZIA MAGAZINE
FOTO: UNSPLASH