LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KUHAJTE SA STUDENTSKIM.HR

Osvježavajuć desert gotov u samo nekoliko koraka

Ovaj je desert kao stvoren za studentski život – brz, jednostavan za pripremu i ne zahtijeva puno sastojaka. Idealno je rješenje kada želiš nešto slatko, ali nemaš puno vremena ili iskustva u pripremi slastica.

Ovaj je desert kao stvoren za studentski život – brz, jednostavan za pripremu i ne zahtijeva puno sastojaka. Idealno je rješenje kada želiš nešto slatko, ali nemaš puno vremena ili iskustva u pripremi slastica.

Ovaj jednostavan i ukusan desert savršen je za svaku prigodu, posebno kada želiš malo slatkog užitka usred studentskih obveza. Bilo da je to pauza između učenja, opuštanje s cimerima ili malo slavlje nakon uspješno položenog ispita, ova slastica pružit će ti trenutke uživanja u svakom zalogaju.

Priprema ovog deserta brza je i jednostavna, a sastojci su lako dostupni. Evo kako ga pripremiti.


Sastojci:

  • 200 grama jagoda
  • 180 grama kiselog vrhnja
  • 150 grama grčkog jogurta
  • 1 vanilin-šećer
  • 2-3 žličice običnog šećera
  • 1-2 keksa (po tvojoj želji)


Priprema:

1. Operi jagode i nareži ih na manje komadiće, po želji na četvrtine. Stavi ih u dublji tanjur i pospi šećerom kako bi bile još ukusnije.
2. U posebnoj zdjelici pomiješaj kiselo vrhnje, grčki jogurt, vanilin-šećer i malo običnog šećera. Dobro promiješaj žlicom kako bi se svi sastojci sjedinili te kako bi se dobila glatka smjesa.
3. Na dno čaše ili zdjelice za posluživanje stavi sloj smrvljenog keksa te na to dodaj sloj pripremljene smjese od kiselog vrhnja i grčkog jogurta. Nakon toga rasporedi komadiće jagoda preko cijele smjese. Preporuča se naizmjenično stavljanje smjese i jagoda te ponavljanje tog postupka dok se ne potroše svi sastojci. Kako bi desert bio još primamljiviji izgledom, možeš staviti nekoliko komadića jagoda na vrh deserta za dekoraciju.

Coolinarka preporuča da se desert prije posluživanja ostavi neko vrijeme u hladnjaku kako bi se dobro rashladio te kako bi se svi okusi sjedinili. Uživaj!
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA