LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
benefiti volontiranja u NGO sektoru (8)
← POVRATAK NA ČLANAK

Uz malo truda i volje sve je moguće: studentice volonterke savjetuju kako uspješno uskladiti obveze

Vrijeme za stjecanje iskustva prije zapošljavanja studentski su dani. Kako se uspješno posvetiti volonterskim obvezama i pritom ne zanemariti one akademske, saznajte iz iskustva dviju volonterki Centra za razvoj mladih.

3 glavne prednosti volonterskog nad radnim iskustvom

Volonterski angažman, premda neplaćen, prednjači nad plaćenim radom u nekim stvarima. Izdvajamo njegove tri glavne prednosti.

Volonteri otkrivaju kako stječu iskustvo u CERM-u i na portalu Studentski.hr

Kako bismo vam približili uloge volontera pri stvaranju sadržaja na Studentskom.hr i realizaciji projekata pod okriljem CERM-a, porazgovarali smo s njima i otkrili što rade novinari, lektori, PR-ovci, marketing, web-administracija te multimedija i dizajn.

Kako izgleda studiranje uz volonterski rad u više udruga? Otkrila nam je Antonija Podobnik

Razgovarali smo s Antonijom Podobnik koja se tijekom studiranja maksimalno posvetila volontiranju u raznim udrugama te na taj način stekla brojna iskustva i kompetencije na kojima je danas zahvalna.

Perspektiva poslodavaca: Kandidati koji se ističu često su oni s iskustvom volontiranja

Volontiranje je vrijedno iskustvo koje doprinosi izgradnji pojedinca i razvija mnoge vještine, a vrijedna je i stavka u životopisu. Koliko ga cijene poslodavci?

Zašto volontiramo? – volonterska strana priče

Ako ste se ikada pitali zašto se studenti često tijekom studija odluče za volontersku praksu, novinarke Studentskog.hr donose vam svoju perspektivu.

Što su zapravo nevladine organizacije i što mogu pružiti mladima?

Volontersko iskustvo u nevladinim organizacijama prva je stepenica aktivizma unutar kojega možemo biti pokretači promjena, ali i unutar kojih možemo steći različita iskustva i razviti različite vještine.

Volontiranje olakšava put prema tržištu rada; evo kako je zakonski definirano

Izmjene u Zakonu o volonterstvu 2013. godine uvelike su doprinijele razvoju ideje o volontiranju kao važnoj aktivnosti među mladima koja se ipak još mora njegovati. Takve aktivnosti potiču bolje međuljudske odnose, razumijevanje za članove zajednice, a nudi se i prilika za profesionalnim usavršavanjem.