LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
znanost (241)

Ispijanje kave i upijanje znanja o klimatskim promjenama

O strateškom problemu čovječanstva već niz godina raspravlja se na najvišim razinama svjetske politike, od znanstvenih do interesnih prodaja magle. Analizu te kompleksne teme te uvid u svoja promišljanja predstavit će nam dr. Igor Čatić.

Na FFOS-u se govori o inspiracijskoj pornografiji

– Ovo će izlaganje biti usmjereno na načine reprezentacije invalidnosti kroz povijest sa specifičnim fokusom na načine kojima suvremena društva razumiju invaliditet. – poručuju s FFOS-a.

Studentski centar dobiva Znanstveni kafić

Zagrebački SC objavio je da se 13. veljače u 18 sati otvara prvi Znanstveni kafić. Ulaz je besplatan.

Odobreni novi ciklusi hrvatsko-austrijskih i hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata

Tijekom prosinca 2019. godine odobren je deveti ciklus hrvatsko-austrijskih i petnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata za 2020. i 2021. godinu.

7 znanstvenih postignuća koja su obilježila 2019. godinu

Od memorijske kartice preko lijeka za rak do slike crne rupe: pogledajte 7 znanstvenih postignuća koja su obilježila 2019.godinu.

Laboratorij za istraživanje tumora dobio donaciju koja će doprinijeti borbi protiv zloćudnih tumora

– Riječ je o donaciji od oko 100 tisuća eura koja će se uložiti kroz pet godina u znanstveni program. Također je riječ i o donaciji nekoliko instrumenata koji se već koriste u Laboratoriju za istraživanje tumora. Taj Laboratorij je izrazito važan za znanost, ali i za praćenje novih trendova u kliničkoj medicini u Splitu.

Održana svečana dodjela državnih nagrada za znanost za prošlu godinu

Početkom tjedna Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je hrvatske znanstvenike i akademike za životno djelo, za znanost, za popularizaciju i promidžbu znanosti te za znanstvene novake.

FFOS otvara pitanje uloge jezika u komunikaciji liječnik – pacijent

Novi Otvoreni četvrtak na FFOS-u bavi se pitanjem uloge jezika u komunikaciji liječnik – pacijent, a o toj će temi govoriti prof. dr. sc. Gorka Vuletić i izv. prof. dr. sc. Tanja Gradečak.

Ponovno se stipendiraju mlade znanstvenice s 5000 €

Do 29. studenog zaprimaju se prijave mladih znanstvenica za stipendije koje predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja. Ujedno, služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. 

U planu su plovidbe bez posade i kapetana – o čemu će biti riječ na dubrovačkom sveučilišnom Kampusu

Hoće li umjetna inteligencija značiti gubitak radnih mjesta te što će novi trendovi u pomorstvu promijeniti u obrazovanju pomoraca – pitanja su o kojima će se raspravljati na osmoj znanstvenoj tribini Sveučilišta u Dubrovniku, otvorenoj za sve zainteresirane.