LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
studentski život (124)

Život studenata s invaliditetom: zagrebačke studentice otkrile s kakvim se izazovima susreću

U razgovoru s dvjema zagrebačkim studenticama, Marijom Bubanović i Veronikom Jelinić, donosimo izazove i poteškoće studenata s invaliditetom. Odgovorile su nam na pitanja o susretanju s predrasudama, poteškoćama u kretanju gradom i fakultetom te drugim zanimljivostima o kojima mnogi studenti ne razmišljaju svakodnevno.

Što niži standard – to veći trošak studiranja; evo kako se razlikuje studentski život u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji

Istražili smo kako se razlikuje studentski život u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. U razgovoru s dvjema studenticama iz Srbije i Makedonije otkrili smo na kakve probleme one nailaze i koliki je trošak njihova studiranja uz to što studiraju redovno.

Stajalište studenata: Kakva je kvaliteta života studenata u Hrvatskoj?

Godine 2011. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku provedeno je istraživanje o kvaliteti života i zdravlju. Otkrijte kako su studenti doživljavali studentski život.

5 pogrešaka koje činimo pokušavajući smršavjeti

Često nam se čini da su prečice bolje od dugoročnog plana te da je zdrava prehrana precijenjena. Donosimo nekoliko pogrešaka s kojima su se susreli svi koji su odlučili smanjiti broj kilograma.

Bliže se jesenski rokovi, donosimo savjete za odupiranje prokrastinaciji

Možda baš zbog prokrastinacije u lipnju morate učiti po ljeti. Kako i ove nadolazeće ispite ne biste odgodili za sljedeći rok, primijenite ovih par savjeta.

Zašto bi samo ljeto bilo bezbrižno, neka bude cijela godina!

Ne brini brige koje ne moraš. Iskoristi studentske pogodnosti koje će ti olakšati život i čuvati budžet.

Što biste sada napravili da možete?

Previše je stvari koje želiš, a na kraju ti je svaki dan praktički isti? Vrijeme leti, a imaš osjećaj da se ništa pametno ne događa? Pa stani tome na kraj!

Saznali smo kojim se kriterijima i glasinama vode studenti pri odabiru grada studiranja

Anketom i intervjuom pokušali smo saznati kojim se to kriterijima budući studenti vode pri odabiru grada studiranja te što uzimaju u obzir prilikom upisa na željeni fakultet.

Prijavi se za studiranje na Moskovskome državnom sveučilištu međunarodnih odnosa

Uvjet za upis na preddiplomski studij znanje je ruskog i jednog stranog jezika, a kandidati koji su zainteresirani za diplomski studij predaju dokumente prijamnoj komisiji magistrature i polažu prijemne ispite.

Otvoren Natječaj za sufinanciranje studentskih programa na Sveučilištu u Zagrebu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje programa pojedinačnih studenata te studentskih zborova, udruga i organizacija. Rok je za prijavu programa 18. travnja.