LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
književnost (216)

Idiom na književnoj večeri nagrađuje najbolji studentski rad; prijave u tijeku

– Cilj je omogućiti odabranim autorima potvrdu o vrijednosti njihova književna stvaralaštva tiskanjem radova i književnom večeri, a slušateljstvu dati priliku za literarnu komunikaciju s još nepoznatim perspektivama. – poručuju iz udruge Idiom.

Osvojite novi nastavak „The Witcher sage” i upustite se u avanturu s Geraltom i njegovom družinom

„Vatreno krštenje“, peti dio „Sage o vješcu“ Andrzeja Sapkowskoga, donosi nam novu priču o vješcu Geraltu i njegovoj družini. Kako će čarobnjaci sada, usred rata i dok vladaju sile mraka, spasiti svijet od tame?

6 putopisnih knjiga koje će vas s kauča povesti na avanturu

Donosimo šest novih naslova koji će vam probuditi maštu i stvoriti ideje za buduća putovanja!

Kako izabrati koju ćeš knjigu sljedeću pročitati?

Jesi li se ikada našao u knjižari ili knjižnici pred policom punom knjiga raznih naslova od kojih te svi privlače, ali znaš da ne možeš sve te knjige pročitati odjednom? Jesi li ikad doživio egzistencijalnu krizu jer ne znaš koju bi knjigu sljedeću pročitao? I mi smo. Zato te čeka kratak vodič kojim ćemo ti možda olakšati tu odluku.

Ženska soba educira studente o rodno uvjetovanom nasilju; očekuju ih književne i novinarske večeri te pisanje za portal

Do 19. ožujka zaprimaju se prijave za sudjelovanje na treningu koji će voditi članice Ženske sobe. Studentice i studente potom očekuju dvije književne i jedna novinarska večer, a na koncu će i oni pisati tekstove o temi rodne ravnopravnosti.

Poezija ili proza? Evo što kaže statistika

Više od polovice stanovnika Hrvatske u godini dana ne pročita nijednu knjigu. Radije čitamo stručnu literaturu nego stripove, a najviše vremena uz knjigu provode – žene i mladi.

„Priče o nama” mogu biti ljubav na prvi pogled; zaokružuju ih četiri prazne stranice – evo o čemu se radi

Iz pera autorice Jelene Kastaneti nakon zbirke poezije i uspješnog romana „Moj dnevniče” slijede „Priče o nama”, prva od tri planirane zbirke kratkih priča, koje svojim riječima uvlače čitatelje u neki drugi svijet.

Prilika za mlade pisce: otvorene su prijave za četvrtog panelista na Čitaj, pitaj!

Projekt Čitaj, pitaj održat će se 25. ožujka na FFZG-u, a, uz troje ljudi iz književnog svijeta mladih, CERM će omogućiti jednom mladom autoru čija djela još nisu objavljena sudjelovanje i predstavljanje na panel-raspravi. Prijave traju do 8. ožujka.

Svestrani mladi književnik o mladim književnicima, svojoj profesiji, književnosti na internetu i knjigama koje svatko treba pročitati

– Želja mi je da se književnost vrati gdje pripada, ali da se onamo vrati na način koji joj je vlastit: u divljenju, u zajedništvu, u sustvaranju. Zato su mi, koliko god često bile bolne, sada iznimno drage reakcije mojih prijatelja na moju poeziju, pogotovo na njezinu ranu, eksperimentalnu fazu. – ističe Luka Tripalo.

Jedna od najmlađih autorica ikad na tribini „Rani radovi”

Za otvaranje sezone 2020. svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini, i Dario Bukač. Posjetitelje očekuje i pisac sa stažom!