LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
FSB (39)

FSB Racing Team otkriva što radi u vrijeme pandemije koronavirusa

Pandemija koronavirusa utjecala je na rad FSB Racing tima, ali članovi ne dopuštaju da se taj rad potpuno prekine. Otkrili su nam kako sada funkcioniraju.

Počele odgode promocija na fakultetima zbog koronavirusa

Kako se na promociji očekuje veliki broj uzvanika, donesena je odluka o njenoj odgodi na jednom od zagrebačkih fakulteta.

Muška klapa FSB-a traži nove članove; iskustvo pjevanja nije nužno

Svi su zainteresirani studenti dobrodošli na audicije 4. i 11. ožujka. Glazbeno obrazovanje i iskustvo nisu neophodni.

FSB-ov robotski sustav na svjetskom sajmu MEDICA privukao tisuće posjetitelja

Kao prvi kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju FSB-ova RONNA G5 privukla je tisuće posjetitelja zainteresiranih za primjenu robotike u neurokirurgiji.

FSB proslavio rođendan, između ostalog potpisivanjem ugovora za građevinske radove vrijedne gotovo 38 milijuna kn

Tjedan u kojem se slavilo 100 godina fakulteta upotpunilo je svečano potpisivanje ugovora za građevinske radove u sklopu FSB-ovog infrastrukturnog projekta pod nazivom Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA čija vrijednost doseže gotovo 38 milijuna kuna. 

Jedan od najistaknutijih hrvatskih menadžera prisjeća se svojih studentskih dana

Damir Vanđelić prisjetit će se kratkih crtica iz svojih studentskih dana na FSB-u, govorit će o strojarstvu kao struci te će se iz perspektive vrhunskoga menadžera osvrnuti na kvalitete koje studij daje mladim ljudima.

IENA 2019: student FSB-a osvojio zlatnu medalju i diplomu za svoj prototip vozila na četiri kotača

Šime Grbić student je druge godine diplomskoga studija strojarstva na FSB-u, na smjeru Mehatronika i robotika. Rad koji je nagrađen na 71. izdanju međunarodnog sajma inovacija ostvario je pod mentorstvom prof. dr. sc. Željka Šituma.

Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije na FSB-u: predstavit će se vodeće hrvatske industrije

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s CADCAM Grupom organizira konferenciju pod nazivom Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije, na kojoj će se povezivati realni sektor sa školstvom. Sudjelovanje je na konferenciji besplatno, no potrebno je prethodno se prijaviti.

Zaključci s FSB-a: Područje svemirskih tehnologija – jedan od zamašnjaka za razvoj STEM područja u Hrvatskoj

– Hrvatska nema sredstava za pokretanje kapitalnih projekata u području svemira, ali treba biti vitalno zainteresirana za razvoj znanosti, naročito STEM područja, i pokretanje visokotehnološkog poduzetništva, a upravo je područje svemirskih tehnologija danas jedan od zamašnjaka za njihov razvoj. – ističe prof. Terze.

FSB Racing Team četvrti na natjecanju Rimac Formula Student Alpe Adria, a traži i pojačanje za naredno razdoblje

FSB Racing Team na natjecanju je sudjelovao sa svojim prvim električnim bolidom RT06E Vulpes predstavljenim 17. lipnja ove godine. Razvoj bolida trajao je dvije godine, a u procesu je sudjelovalo preko 30 članova tima. I u ovom je trenutku u potrazi za novim članovima – studentima strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, dizajna i drugih fakulteta koji su željni stjecanja novih znanja.