LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Pridružite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi na FSB-u

Prema HZTM-ovoj evidenciji trenutačnog stanja zaliha krvi prema krvnim grupama, ističe se manjak zaliha krvne grupe 0-.

Prema HZTM-ovoj evidenciji trenutačnog stanja zaliha krvi prema krvnim grupama, ističe se manjak zaliha krvne grupe 0-.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM) osim redovitog prikupljanja krvi radnim danom od 07.30 do 19 sati i subotom od 7.30 do 15 sati u svojem sjedištu na adresi Petrova 3, provodi akcije darivanja krvi i na terenu. Kako bi olakšao pristup doniranju krvi i potaknuo veći broj ljudi na ovu humanu gestu, jedna od takvih akcija održat će se sutra i prekosutra na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje će se studentima pružiti prilika da daju svoj doprinos u spašavanju života.

HZTM ima važnu ulogu u osiguravanju potreba za krvlju i krvnim derivatima za velik dio hrvatskog zdravstvenog sustava i pacijenata, a prema evidenciji trenutačnog stanja zaliha krvi prema krvnim grupama, ističe se manjak zaliha krvne grupe 0-. Naglašavamo kako se navedena krvna grupa smatra univerzalnom, jer je kompatibilna sa svim ostalim krvnim grupama te se može transfuzirati svim pacijentima. 

Uzimajući u obzir važnost darivanja krvi, HZTM poziva sve studente da se odazovu akcijama darivanja te da svojim sudjelovanjem doprinesu opskrbi krvi u hrvatskim bolnicama. Akcija će se provesti 4. i 5. travnja 2024. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, na adresi Ulica Grada Gospića 14od 10 do 16 sati oba dana.

Više informacija o akciji darivanja krvi možete pronaći na službenim stranicama HZTM-a.
FOTO: PEXELS