LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
biomedicina (7)

Rektor Boras raspisao natječaj za dodjelu Nagrade „Andrija Štampar”

Nagrada se dodjeljuje za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području biomedicinskih znanosti.

„Recipe” otkriva svoj put do 1. rođendana i Rektorove nagrade; otvara i diskusiju o digitalnoj transformaciji u biomedicini i zdravstvu

„Recipe” će proslaviti godinu svoga rada organizacijom panel-diskusije na kojoj okupljaju osobe kojima je bavljenje digitalizacijom biomedicine i zdravstva svakodnevica.

Nakon demantiranja Pernarovih i izjava Elle Dvornik CPSA ide korak dalje u suzbijanju pokreta protiv cijepljenja

– S obzirom na jačanje antivaxxerskog pokreta u Republici Hrvatskoj zahvaljujući određenim ljudima (npr. saborskom zastupniku koji taj pokret koristi u svojoj predsjedničkoj kampanji), odlučili smo napisati cjeloviti pregled svih bitnih informacija vezanih uz cijepljenje i smatramo kako je naš članak prvi članak ovakve prirode objavljen u našim medijima. – poručuju iz udruge CPSA.

Studenti krenuli u razbijanje mitova u zdravstvu i biomedicini

Portal Recipe pokrenula je udruga CPSA s ciljem da mladima ponude znanstvene sadržaje pristupajući im na jasan i interesantan način. Budući da su u javnosti neprestano prisutne brojne predrasude i mitovi, posebnu su pažnju odlučili posvetiti upravo njima.

OSCON 2019. iznosi najnovije znanstvene spoznaje iz biomedicine

Kao aktivni ili pak pasivni sudionik možete se pridružiti međunarodnom studentskom kongresu iz područja biomedicinskih znanosti koji će zainteresiranim Osječanima pružiti uvid u najnovije znanstvene spoznaje i kliničke vještine.

Javna predavanja na Sveučilištu Sjever

Gostujuća predavanja na Sveučilištu Sjever održat će Stanko Abadžić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Mirjana Dumančić i predsjednica Europske federacije regulatornih tijela u sestrinstvu (FEPI) Dragica Šimunec, a predstavit će se i uredništvo multidisciplinarnog znanstvenog časopisa Podravina.

U Osijeku će se govoriti o biomedicini

Osječka sveučilišta organiziraju veliku konferenciju o biomedicini.