LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kalevala i Rum Smugglers u Klubu

Vodeći bend ruske folk metal scene stiže u Zagreb

Ruski folk metal bend Kalevala u četvrtak 10.ožujka premijerno nastupa u Hrvatskoj. Uz njih će nastupiti i domaći gusari, Rum Smugglers.

Ruski folk metal bend Kalevala u četvrtak 10.ožujka premijerno nastupa u Hrvatskoj. Uz njih će nastupiti i domaći gusari, Rum Smugglers.

Kalevala, jedan od vodećih bendova ruske folk metal scene, osnovan je 2007. godine Trenutno putuju po Europi te slušateljima donose svoj specifični zvuk koij odlikuju vesele zarazne melodije, zvuk balalajke i harmonike te uzbudljivi i emotivni ženski vokali s melodičnim gitarama. Njihove pjesme govore o pričama i mitovima različitih naroda Rusije, kao što su Slaveni, Karelijanci i Kozaci. Pritom donose i priče osobne naravi, melankoličnije pjesme frontmenice benda Ksenije koje će dirnuti srca svakoga slušatelja.

Ne propustite premijerni nastup Kalevale pred hrvatskom publikom u zagrebačkom Klubu, 10. ožujka.

Potporu ovom bendu pružit će Rum Smugglers, prvi hrvatski pirate metal bend osnovan 2011. godine u Zagrebu. Četveročlani bend svira kombinaciju žanrova kojima je temelj trash metal, no ponekad zalutaju i u black metal ili power metal. Inspirirani mnogim metal manijacima, među kojima se nalaze i njihove najveće inspiracije Kreator, Immortal i Swashbuckle, odlučili su svirati ono što vole i znaju. U jesen 2014. godine objavili su album HempRopeJustice koji je dostupan na Internetu, te trostruki split album s dva benda iz SAD-a (Skogfodt i The Lords Of The Drunken Pirate Crew). Rum Smugglers vas pozivaju da se pridružite junacima iz njihovih pjesama te uživate s njima na putovanjima preko sedam mora.