LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečano potpisivanje sporazuma

Riječki nogometaši, vaterpolisti i Sveučilište zajedno u promociji ESI 2016

Potpisan je sporazum o suradnju između Sveučilišta u Rijeci, VK "Primorje Erste banka" i HNK "Rijeka". Definirali su zajedničke aktivnosti povodom Europskih sveučilišnih igara.

Potpisan je sporazum o suradnju između Sveučilišta u Rijeci, VK "Primorje Erste banka" i HNK "Rijeka". Definirali su zajedničke aktivnosti povodom Europskih sveučilišnih igara.

Sveučilište u Rijeci svečano je potpisalo sporazume s Vaterpolo klubom Primorje Erste banka i Hrvatskim nogometnim klubom Rijeka kojima je i službeno uspostavljena suradnja vezano uz uspješno promicanje nadolazećih Europskih sveučilišnih igara. Time je definirano kako će zajedno raditi na organizaciji i provedbi marketinških i medijskih aktivnosti kojima će promovirati natjecanje koje će se od 12. do 25. srpnja održati u Rijeci i Zagrebu.

Riječki nogometaši i vaterpolisti već su se aktivno uključili u promociju Igara postavši ambasadori, a poruku o Igrama prenijeli su noseći majice Igara uoči svojih nastupa te ugošćavanjem već danas popularnu i prepoznatljivu maskotu Igara, simpatičnog Hrkija na njihovim stadionu i bazenu.

Svečanosti potpisivanja, koje je održano na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, prisustvovali su: predsjednik vaterpolo kluba Predrag Sloboda, sportski direktor kluba Zoran Roje, dopredsjednik uprave nogometnog kluba Dean Šćulac, član uprave Zlatan Hreljac, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin te igračke zvijezde dvaju klubova.

FOTO: ESI 2016.
 
Europske sveučilišne igre najveći su multisportski događaj iz područja akademskog sporta u Europi na kojima će se u Zagrebu i Rijeci natjecati preko 5000 studenata iz više od 40 zemalja i preko 300 različitih sveučilišta. Od ukupno dvadeset i jednog sporta, od kojih će se u dvije discipline natjecati osobe s invaliditetom, njih sedam će se odvijati u Rijeci. Studenti iz čitave Europe u Rijeci će se tako natjecati u rukometu, judu, plivanju, vaterpolu, košarci 3x3 i taekwondou, dok će se u istome gradu održati i natjecanje u plivanju za osobe s invaliditetom.
FOTO: ESI ZAGREB-RIJEKA 2016.