LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anđela Parmać
/ANDELAPARMAC
Datum registracije: 12.08.2015.
Zadnja aktivnost: 07.12.2021.
Dva ministra, dva gradonačelnika, dva zakona; jedna srušena kuća, nula obnovljenih kuća

Dvije godine od zagrebačkog potresa: uspavani betonci i „Betonski spavači”

Unatoč tomu što su se tresla i brda i doline, sav uspjeh postpotresne obnove, nažalost, možemo svesti na onu dobro znanu staru narodnu - Tresla se brda, rodio se miš. Dosadašnje aktivnosti meritornih su svedive na poražavajuću računicu: Dva ministra, dva gradonačelnika, dva zakona; jedna srušena kuća, nula obnovljenih kuća.
Životni uvjeti još uvijek tjeraju Romkinje u dječje brakove

Nedopustivi dječji brakovi o(p)staju zahvaljujući reproduktivnoj nepravdi i dijaboličnim javnim politikama

Dječji su brakovi problem međudjelovanja brojnih čimbenika koji vapi za učinkovitim interdisciplinarnim pristupom djelotvornih javnih politika među kojima obrazovanje djevojaka ima odlučujuću ulogu.
Život u siromaštvu i nesigurnosti za Romkinje je svakodnevica

Dvostruka diskriminacija Romkinja na obrazovnom putu i tržištu rada

Iako se u nazivniku Nacionalne strategije zasigurno nalazi plemenit cilj koji imperativom postavlja usklađen, otvoren i transparentan način postizanja postupnog uključivanja Roma u svaki segment našeg društva i zajednice, činjenice ukazuju kako se razlomačka crta romske populacije iz brojnika upravo prelama na leđima pripadnica ženskog spola ove nacionalne manjine.
Nedvojbeno; muškarci i žene nisu jednaki u svojim mogućnostima. Civilizacijski doseg je ostvarivanje jednakosti u pravima.

Znanost odgovara: Jesu li muškarac i žena u Republici Hrvatskoj ravnopravni?

Polovica prošlog stoljeća iznjedrila je povijesnu prekretnicu za polovicu čovječanstva – žene. De Beauvoir je objavom „Drugog spola” postavila kamen temeljac kako feminističkoj teoriji tako i argumentiranoj borbi s konačnim ciljem realizacije društva u kojem će muškarac i žena biti ravnopravni.