LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Luka Basa

Vibracije, insinuacije i manipulacije

Budimo realni, svaka budala može na Internetu pronaći definiciju psihologije, psihoterapije i ostalih pojmova, uključujući nazive i opise pojedinih lijekova. Praviti se pametan. Doktor ovoga ili onoga. I stvarno, svaka čast na tome. Treba imati volje i vremena odgledati video gospođe koju ćeš nastojati diskreditirati, analizirati ga, istraživati definicije i pojmove po Internetu, a onda ih kopirati, zalijepiti i soliti pamet neupućenima.

Budimo realni, svaka budala može na Internetu pronaći definiciju psihologije, psihoterapije i ostalih pojmova, uključujući nazive i opise pojedinih lijekova. Praviti se pametan. Doktor ovoga ili onoga. I stvarno, svaka čast na tome. Treba imati volje i vremena odgledati video gospođe koju ćeš nastojati diskreditirati, analizirati ga, istraživati definicije i pojmove po Internetu, a onda ih kopirati, zalijepiti i soliti pamet neupućenima.

– Pojedinci su se opet spustili niže nego prostitutka dok oralno zadovoljava klijenta. Čučnuli i zavibrirali u ritmu sranja koja im izlaze na usta i dupe. Jedva, nervozno tipkajući po polurazbijenom ekranu, drže mobitel da ne sklizne u hrpu onoga što je upalo u školjku, a ne u komentar objave koja im je uzrokovala ubrzan rad crijeva i trnce u prstima. – reče vuk, a baba mu zavibrira u trbuhu. 

Nekim čudom, spletom nekih nespretnih, južinom popraćenih okolnosti, ovih dana verbalno se uriniralo i kenjalo po Janici Kostelić i Ani Bučević. Anu slušate ili ne slušate, isto kao i Janicu. Crno ili bijelo, situacija je jasna. No, ne i u jednoj maloj konjskoj potkovi na mapi zvanoj Hrvatska. Između postoji nešto sivkasto, vuče na braon, a nije čokolada. Vuče na jedno veliko, smrdljivo govno. A smrad se uvijek brzo širi.

Nisam nešto upućen u rad Ane Bučević. Prije godinu dana pogledao sam par njenih videa na YouTubeu i na tome je sve stalo. Nemam neko mišljenje o njoj. Ne mislim da prodaje maglu niti da je šarlatan, kako je neki nazivaju, a isto tako ne smatram da je kraljica svemira. Jedino što mogu reći jest da se dobro snalazi u onome što radi. Što se tiče Janice, mislim da je svima sve jasno. Uostalom, nije ni bitno što ja mislim. Bitno je da pojedinci zaista ne znaju stisnuti šupak i usta i suzdržati se dok ne stignu do školjke. Kako da to opišem na najjednostavniji način nego ovako, prostački. Gospođe, ne čitajte ovaj tekst.

Janica će postati mamica! 

Evo kako ste jednu lijepu vijest doslovno unakazili. Proslavljena hrvatska olimpijka našla se na tapeti dežurnih dušebrižnika pa je tako izrešetana pitanjima i komentarima koje ti inače postavlja uži krug obitelji i prijatelja. Koliko si trudna Janice? Kako će se zvati dijete? Muško ili žensko? Oćeš roditi Klingonca ili Sirijca? Što će biti, skijaš ili političar? Iiiiiii pitanje za sedam milijuna kuna jeeee, tko je tata? Tu nastaje totalni raspad sistema. Kreće masovno zadiranje u intimu jedne žene insinuacijama tko je otac njenog djeteta. A tko je sve nabrojen, ne želim ni spominjati jer je stvarno degutantno. Žena samo što nije prikazana kao jedna Radodajka s ceste koja je bila s pola muške populacije u zemlji. 

Na stranu sada čime se Janica trenutno bavi, tj. koji posao obavlja i čime se bavila u prošlosti: sakaćenje poput ovoga, pa sve i da se radi o osobi koja nije javna i medijska ličnost i spekuliranje s kim netko čeka dijete je dno septičke jame. Još gnusnije sakaćenje moglo se vidjeti u komentarima na svaku objavu koja se prethodnih dana ticala Janice Kostelić. Naravno da su pametnjakovići koji vole brati salatu u tuđem vrtu imali što za reći. Bože sačuvaj da ne znamo tko je otac djeteta. Ajme svetogrđa! Kuku majko u kakvoj sodomiziranoj državi i društvu živimo! Janice, pa ti si primjer! Ako ne kažeš tko je otac djeteta, što će reći narod? Tako onda može svaka žena. A to ti ne valja bidna Janice. Dite triba imati i mater i ćaću! A mi to sve trebamo znati. Di ste sada ponosni branitelji i braniteljice ženskih prava? Nije dovoljno, a? Čekate da se onaj prijeđeni prag dostojanstva spusti još niže? Fuj! 

Safari se nastavlja... 

Kako se krenulo vibrirati, tako se i nastavilo. U smrdljivom ritmu. Sviđalo se tebi ili ne ono čime se Ana Bučević bavi, to ne znači da imaš pravo omalovažavati i vrijeđati nečiji rad. Na što se to sve svodi? Na dokazivanje onog koji piše ili komentira kako je u pravu. Bez pokrića, kurčevito se razbacujući definicijama s Wikipedije. Kažu da dotična manipulira prodajući maglu svojim vjernim sljedbenicima. Možda je i ja sad prodajem. Samo što nemam sljedbenike. Možda je i prodavačica u trgovini s robom prodaje, nastojeći ti spektakularno pozitivnim opisima uvaliti jaknu koja na buvljaku košta 50 kuna.

Budimo realni, svaka budala može na Internetu pronaći definiciju psihologije, psihoterapije i ostalih pojmova, uključujući nazive i opise pojedinih lijekova. Praviti se pametan. Doktor ovoga ili onoga. I stvarno, svaka čast na tome. Treba imati volje i vremena odgledati video gospođe koju ćeš nastojati diskreditirati, analizirati ga, istraživati definicije i pojmove po Internetu, a onda ih kopirati, zalijepiti i soliti pamet neupućenima. Bravo! Odlično zarađena plaća. Evo, nitko te zbog toga ne vrijeđa. Čak ni nekulturni šupak poput mene. Isto tako, svaka budala može otvoriti profil na YouTubeu, namjestiti frizuru, raskeziti se, upaliti mobitel i pričati u kameru. Tako je, može. Ali ne može svaka budala napraviti posao i zarađivati od toga.

Da se razumijemo, svatko će se kao pijan plota držati svoje profesije. Psihijatar će vjerovati u svoje metode, trgovac u svoje, baba na pijaci u svoje, pa tako i A. B. u svoje. Kada ste vidjeli da baba na pijaci omalovažava rad gospođe koja radi na odjelu voća i povrća u trgovini? Nikad. Budi kao baba na pijaci. Drži se svoga. Vjeruj u ono što je ispravno za tebe i onoga od koga dobivaš takvu prezentaciju. Te spike ovaj radi to, njegovo ne valja, moje je bolje... objesite to mačku o rep. Tužna istina je da će takve bljuvotine pročitati veći broj ljudi nego neku pozitivnu vijest, a to će naravno izazvati još veći val negativnosti.

Ajde sad da privedem kraju. Meni se recimo ne sviđa Lana Jurčević. Diskreditiram li je na osnovu svakog falša kojeg je zavaljala na nastupu ili svake njene pjesme koja se meni ne sviđa? Ne. Jer me boli Mile Kitić. Ako se meni ne sviđa, ne znači da je glupo, šarlatanski ili kako već to nazivate. Načelno, mogu se ja ispovraćati po dotičnoj i uživati gledajući fanove kako je brane, a hejtere kako još više hejtaju. Neću, jer, who cares? Manite se ćorava posla ljudi. Na kraju, nije riječ samo o ove dvije žene. Riječ je o svima onima koje ste provukli kroz svoje svinjarije. Puno je onih koje nazivate šarlatanima i koje bi trebali razvlačiti s pitanjima zbog djela i nedjela koja su napravili. A vi se bavite njima dvjema. Jer, zašto obraćati pažnju na ove druge? Oni će ti ljosnuti verbalnu šamarčinu, eventualno te tužiti. Anica i Janica neće. Pristojno će vam odgovoriti ili će vas izignorirati, a vi ćete nastaviti sa svinjarijama. I tako, dok se topi led na Antarktiku...

FOTO: PINTEREST