LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Europska Unija ili Europska unija? Saznajte kad se piše veliko ili malo početno slovo!

Piše li se Sveti Antun ili sveti Antun, Europska Unija ili Europska unija i što o navedenom kažu hrvatski pravopisi – otkrivaju vam naši lektori u ovotjednom videu serije Klik za jezik.

Piše li se Sveti Antun ili sveti Antun, Europska Unija ili Europska unija i što o navedenom kažu hrvatski pravopisi – otkrivaju vam naši lektori u ovotjednom videu serije Klik za jezik.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Kad je riječ o imenima i prezimenima, svi znaju da se ona trebaju pisati velikim početnim slovom. No što je sa zapisivanjem imena stanovnika ili posvojnih pridjeva izvedenih od imena? Odgovori se kriju u današnjem videu u kojemu se bavimo pravilima o pisanju velikog i malog početnog slova.

FFZG okupio lektore hrvatskoga kao inoga jezika iz cijelog svijetaAko još uvijek niste sigurni kad rabiti crticu, a kad spojnicu, ovdje pogledajte naš prošlotjedni video. A trebamo li pisati Internet ili internet, Sveti Antun ili sveti Antun, Europska Unija ili Europska unija i što o navedenom problemu kažu hrvatski pravopisi – otkrijte u videu u nastavku.

PRODUŽILI SMO PRIJAVE! Još uvijek stigneš postati novinar ili lektor na Studentskom.hr


Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER