LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TEBE TRAŽIMO

Studentski.hr traži novinare i lektore

Danas smo otvorili volonterski natječaj koji će trajati od 10. do 16. listopada, a središnji studentski portal ovaj put u potrazi je za volonterima koji će svoj zanat brusiti u timu novinara ili lektora.

Danas smo otvorili volonterski natječaj koji će trajati od 10. do 16. listopada, a središnji studentski portal ovaj put u potrazi je za volonterima koji će svoj zanat brusiti u timu novinara ili lektora.

Mogućnosti koje pruža volontiranje su beskrajne, a ako se pritom vodiš onom da smo rođeni da se ističemo, a ne stapamo u masi, onda upravo TEBE TRAŽIMO!

Zašto? Volontiranje vam pomaže da se u budućoj potrazi za poslom izdvojite praktičnim znanjima i vještinama koje u dovoljnoj mjeri ne dobivate unutar formalnih institucija svojeg obrazovanje.

Na Studenstkom.hr više od 500 mladih iskoristilo je priliku prikupljanja dodatnih znanja i vještina koja im se volontiranjem ponudila. Shvativši da diploma u ruci ne znači i posao, odradili su praksu i stekli vrijedno iskustvo koje je, osim što je bilo bitna crtica u životopisu, ostalo primjenjivo u svim segmentima njihove buduće karijere.

Praksa, zaključimo, čini razliku, a upravo Studentski.hr zainteresiranim mladima nudi novu priliku za stjecanjem iste. Danas smo otvorili volonterski natječaj koji će trajati od 10. do 16. listopada, a središnji studentski portal ovaj put u potrazi je za volonterima koji će svoj zanat brusiti u timu novinara ili lektora.

Što ćeš raditi kao novinar/ka?

(Budući) novinar/ka prije svega treba biti motiviran za rad na portalu. Ne morate nužno biti studenti novinarstva niti imati prethodno iskustvo, ali morate biti spreman hrabro uroniti u studentski svijet mimo kava i izlazaka kako bi ga stekao. Očekuje se da kao članovi redakcije ovoga portala istražujete, provjeravate informacije i donosite svježe poglede na neku situaciju. Važno je da ste informirani, objektivni i proaktivai, a ponekad čak i kreativni – jer ćete uz pisanje članaka obavljati i druge zanimljive redakcijske zadatke, možda osmisliti ili čak voditi poneki timski projekt.

Što ćeš raditi kao lektor/ica?

Lektorski tim se bavi svakodnevnim lektoriranjem članaka, ali i objava na društvenim mrežama. Također, međusobno se savjetuju i komuniciraju te na taj način proširuju svoje znanje i rješavaju moguće nedoumice koje se mogu javiti tijekom i nakon lekture članaka. Prema potrebi organiziraju i predavanja i radionice za članove ostalih timova portala.

KAKO SE PRIJAVITI?


Zadatke za prijavu pronaći ćeš ovdje, a rok za rješevanje zadataka je 16. listopada!

Premda smješten u Zagrebu, uspješno odolijeva geografskim izazovima, stoga se prijaviti mogu studentice i studenti iz svih hrvatskih krajeva.
Prethodno iskustvo također nije potrebno jer po njega dolazite, a ono što je potrebno su malo vremena i puno volje za napretkom!

 

FOTO: STUDENTSKI.HR