LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TEBE TRAŽIMO

PRODUŽILI SMO PRIJAVE! Još uvijek stigneš postati novinar ili lektor na Studentskom.hr

Biraj između tima novinara i lektora, riješi zadatke do 23. listopada i postani dio volonterskog tima Studentskog.hr.

Biraj između tima novinara i lektora, riješi zadatke do 23. listopada i postani dio volonterskog tima Studentskog.hr.

Svjesni toga da praksa čini razliku, odlučili smo produžiti volonterski natječaj do 23. listopada, a središnji studentski portal je u potrazi za volonterima koji će svoj zanat brusiti u timu novinara ili lektora.

Priliku za volontiranjem do sada je iskoristilo više od 500 mladih koji su stekli znanja i vještine koja im pomažu u današnjim karijerima, a središnji studentski portal u potrazi je za volonterima koji će svoj zanat brusiti u timu novinara ili lektora. Ako ti se bilo koji od ta dva tima čini idealnim mjestom za tvoj osobni i profesionalni razvoj, stvar je onda jasna - TEBE TRAŽIMO.

Što ćeš raditi kao novinar/ka?

(Budući) novinar/ka prije svega treba biti motiviran za rad na portalu. Ne morate nužno biti studenti novinarstva niti imati prethodno iskustvo, ali morate biti spreman hrabro uroniti u studentski svijet mimo kava i izlazaka kako bi ga stekao. Očekuje se da kao članovi redakcije ovoga portala istražujete, provjeravate informacije i donosite svježe poglede na neku situaciju. Važno je da ste informirani, objektivni i proaktivai, a ponekad čak i kreativni – jer ćete uz pisanje članaka obavljati i druge zanimljive redakcijske zadatke, možda osmisliti ili čak voditi poneki timski projekt.

Što ćeš raditi kao lektor/ica?

Lektorski tim se bavi svakodnevnim lektoriranjem članaka, ali i objava na društvenim mrežama. Također, međusobno se savjetuju i komuniciraju te na taj način proširuju svoje znanje i rješavaju moguće nedoumice koje se mogu javiti tijekom i nakon lekture članaka. Prema potrebi organiziraju i predavanja i radionice za članove ostalih timova portala.

KAKO SE PRIJAVITI?


Zadatke za prijavu pronaći ćeš ovdje, a rok za rješevanje zadataka je 23. listopada!

Premda smješten u Zagrebu, uspješno odolijeva geografskim izazovima, stoga se prijaviti mogu studentice i studenti iz svih hrvatskih krajeva.
Prethodno iskustvo također nije potrebno jer po njega dolazite, a ono što je potrebno su malo vremena i puno volje za napretkom!