LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slike budućnosti u animiranoj seriji

VIDEO: Bizarna predviđanja iz popularnih Simpsona

Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Od američkih predsjedničkih izbora prošli su mjeseci. Svijet su obišle postizborne slike nezadovoljnih građana s američkih ulica, a nakon što se situacija malo smirila svjetsku javnost ponovno je uznemirila, sada malo drugačija, slika. Donald Trump pozdravio je prisutno mnoštvo 2000. godine u Simpsonima.

Teoretičari zavjera bili su oduševljeni pa su se neki potrudili pronaći još događaja predviđenih u popularnoj američkoj seriji. Događaji poput nuklearne katastrofe u Fukushimi 2011. ili nešto kasniji skandal s prodajom konjskog mesa u King Burgeru već su davno prije odigrani u Simpsonima, prenosi Mental_floss. Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Trooka riba

Bart je u epizodi iz 1990. iz vode nedaleko od springfildske nuklearne elektrane izvukao Blinkyja – trooku ribu. 2011. u Argentini, ribar je ulovio trooku ribu, i to u blizini nuklearne elektrane.

Napad tigra

Siegfried i Roy poznati su američki stage izvođači. Popularnost su im ponajprije osigurali tigrovi koje su redovito imali u svojim točkama. U Simpsonima im možemo naći ekvivalente u Gunteru i Ernstu, epizodnim likovima koji, iako prikazani kao parodija europskih izvođača, također nastupaju u kasinu i s tigrom. Siegfried i Roy godinama su uspješno nastupali bez ikakve ozljede. 2003. nakon što ga je na pozornici napao tigar, Roy Horn ostaje djelomično paraliziran. Jesu li to Simpsoni predvidjeli?

FIFA skandal

U epizodi iz 2014. Homer razgovara s predstavnikom Svjetske nogometne federacije. Dok mu govori o korupciji koja pogađa nogometne institucije, na Homerovo zaprepaštenje, biva uhićen. Godinu dana poslije nogometni svijet obilazi vijest o uhićenju sedam visoko pozicioniranih djelatnika FIFE zbog korupcije.

Krađa stabla limuna

Tijekom 1995. u epizodama smo Springfield upoznavali kroz rivalitet sa susjednim gradom Shelbyvillom. Nakon što su shvatili da je stablo limuna s granice dvaju gradova ukradeno, Homer i društvo odlaze u Shelbyville kako bi ga vratili. Sličan scenarij odigrao se u Houstonu 2013. godine Oštećena je Kae Bruney izjavila kako je lopov bio očito preglup jer se u tom dijelu godine limun nije mogao presaditi na drugo mjesto. Ostaje pitanje radi li se o slučajnosti ili je lopov bio inspiriran Simpsonima, jer, tko još krade stablo limuna i zašto?

Wrecking ball

Ovdje je već teško reći da se radi o predviđanju. Ali, je li Homer Simpson inspirirao Miley Cyrus? Prosudite sami.

Postoji još mnogo događaja koje su Simpsoni davno prije uprizorili. Ipak, najzanimljivi ostaje slučaj Trump. Ako zanemarimo Homera, njegov silazak 2000. i 2016. izgleda identično, a jedan detalj posebno navodi na razmišljanje. Jesu li Simpsoni odavno znali što nas očekuje, prosudite sami.

FOTO: PINTEREST