LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Rim Tim Tagi Dim” groznica

U očekivanju Baby Lasagne u finalu Eurovizije, donosimo recept za savršene lazanje!

Baby Lasagna (i njegove mačke) sigurno bi se oduševio ovim receptom, a vjerujemo da će i vama biti izvrstan izbor za večeru uoči velikog finala Eurovizije!

Baby Lasagna (i njegove mačke) sigurno bi se oduševio ovim receptom, a vjerujemo da će i vama biti izvrstan izbor za večeru uoči velikog finala Eurovizije!

Lazanje su jedno od onih jela koje nas vraćaju kući, osvajajući nas mirisom i okusom svaki put kad ih pripremamo. U nastavku vam donosimo detaljan recept za ukusne lazanje, zajedno s korisnim savjetima kako biste dobili savršeno jelo svaki put.
 

Sastojci


250 g svježe ili suhe tjestenine za lazanje,
500 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina, piletina ili kombinacija),
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana,
1 veliki luk, sitno nasjeckan,
1 velika mrkva, naribana,
1 stabljika celera, sitno nasjeckana,
400 g umaka od rajčice,
200 ml pasirane rajčice,

Baby Lasagna iznenadio fanove s novim hitom! Fanove najviše zanima kada i službeno izlazi nova pjesma


250 g svježe ricotte,
200 g svježe mozzarelle, naribane,
50 g parmezana, naribanog,
1 žlica maslinovog ulja,
1 žlica sušenog bosiljka,
sol i papar po ukusu,
maslac za namastiti posudu za pečenje.
 

Priprema


Priprema mesa: Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte mrkvu i celer te dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte mljeveno meso i kuhajte dok ne poprimi smeđu boju. Začinite solju, paprom i sušenim bosiljkom po ukusu. Dodajte umak od rajčice i pasiranu rajčicu te kuhajte još nekoliko minuta, dok se svi okusi ne sjedine.

Baby Lasagna novom pjesmom odaje počast – lazanjama!



Priprema tjestenine: U velikom loncu zakuhajte vodu s malo soli. Dodajte tjesteninu za lazanje i kuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i isperite hladnom vodom kako biste zaustavili kuhanje.

Slaganje lazanja: Namastite posudu za pečenje maslacem. Na dno posude stavite tanki sloj umaka od mesa i rajčice. Zatim složite jedan sloj tjestenine za lazanje preko umaka. Preko tjestenine stavite sloj svježe ricotte, ravnomjerno rasporedite po površini. Dodajte još jedan sloj umaka od mesa preko ricotte, pa pospite naribanom mozzarellom i parmezanom. Ponavljajte te slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući s umakom i sirom na vrhu.

Pečenje: Prekrijte posudu za pečenje aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite poklopljeno oko 25-30 minuta, zatim uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta, dok se sir ne rastopi i ne postane zlatnosmeđ.

Posluživanje: Izvadite lazanje iz pećnice i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što je narežete i poslužite. Ukrasite svježim bosiljkom ili peršinom po želji.

Glazbeni spektakl na Delti: Baby Lasagna nastupa na riječkom SDF-u



Baby Lasagna (i njegove mačke) sigurno bi se oduševio tim receptom, a vjerujemo da će i vama biti izvrstan izbor za večeru uoči velikog finala Eurovizije!
FOTO: UNSPLASH