LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći“

Skrivene tajne nove magične ekranizacije iz pera J. K. Rowling

Odnedavno je svijet ponovno postao magičan. J.K.Rowling vratila nas je u djetinjstvo novim filmom o čarobnjacima. Pažljivo pristupite članku, postoji mogućnost da ponovno probudite čaroliju u sebi.

Odnedavno je svijet ponovno postao magičan. J.K.Rowling vratila nas je u djetinjstvo novim filmom o čarobnjacima. Pažljivo pristupite članku, postoji mogućnost da ponovno probudite čaroliju u sebi.

Nakon Harryja Pottera stiglo je vrijeme za svježe protagoniste i nove magične filmove. Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći preko noći je postao novi hit u kinima. Film se temelji na pustolovinama Newta Scamandera, čarobnjaka koji je napisao istoimenu knjigu što je služila učenicima u Hogwartsu kao udžbenik za predavanja iz Skrbi o magičnim stvorenjima. Radnja filma odvija se 60 godina prije avantura Harryja, Rona i Hermione u Hogwartsu. Scamander je mladi pustolov kojeg ljubav prema magičnim zvijerima vodi na putovanja diljem svijeta. Njegova je misija napisati knjigu o svim magičnim zvijerima koja će pomoći budućim generacijama čarobnjaka da bolje razumiju magizoologiju. Za sve vas bezjake, to je znanost koja se bavi proučavanjem magičnih stvorenja.

Pretpostavljamo da su svi obožavatelji već predobro upoznati s radnjom ovog filma. Ako slučajno niste, nemojte čitati i unaprijed otkrivati o čemu se radi. Donosimo najveće zanimljivosti i teorije o filmu Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći.

Newt Scamander pojavio se u filmu Harry Potter i zatvorenik Azkabana. Niste sigurni? Pogledajte malo bolje popularnu Mapu za haranje. Trenutno još nema točnih informacija o tome što je u to vrijeme radio u Hogwartsu.

Scamander, Mapa za haranje, PHOTO: Tumblr

Prvi nastavak filma smješten je u godinu kada je rođen Tom Riddle ili Onaj-čije-se-ime-ne-smije-spominjati. Neslavni lord Voldemort rođen je 31. prosinca 1926. godine

Lord Voldemort, PHOTO: Tumblr

Kada je u filmu spomenuto ime Gellert Grindelwald, obožavateljima Harryja Pottera pojavile su se iskrice u očima. Razlog? Grindelwald je u romanima Harryja Pottera spomenut kao veliki crni mag s kojim se borio Albus Dumbledore te mu oduzeo slavni Bazgin štapić. Radnja sljedećih filmova objasniti će odnos dvojice slavnih čarobnjaka, a vrhunac će biti  čarobnjački dvoboj između Grindelwalda i Dumbledorea koji se dogodio 1945. godine

Dumbledore, PHOTO: Imgurl

Na ekranima se pojavljuje i Scamanderov šal u žutim bojama, što je aluzija na dom Hufflepuff u Hogwartsu. Rowling je kasnije potvrdila da je glavni protagonist filma doista bio smješten u tom domu za vrijeme njegova školovanja.

Newt Scamander PHOTO: Tumblr

Do sada smo navikli da se ljudi koji nisu čarobnjaci nazivaju bezjacima (muggles). U filmu Čudesne zvijeri saznali smo da se američki nečarobnjaci nazivaju nečari, odnosno No-Majs.

Ron Weasley, PHOTO: gif4share.com

U filmu se kao ljubavni interes Scamandera spominje Leta Lestrange. Poznato prezime? Da, Bellatrix Lestrange nekoliko desetljeća kasnije bila je jedna od navjernijih Voldemortovih sljedbenica. Pretpostavlja se da je Leta Lestrange u krvnom srodstvu s Rodolphusom Lestrange te da je njezin daljni potomak upravo Bellatrix.

B. Lestrange, PHOTO: Tumblr

MACUSA (Magical Congress of the United States of America), odnosno američko Ministarstvo magije, nastalo je kao reakcija na progon vještica u Salemu 1693. godine

MACUSA, PHOTO: tumblr

Unuk Newta Scamandera, Rolf, u braku je s Lunom Lovegood. Sjećate se Munjene/Šašave Lovegood koja se hrabro borila u Ministarstvu magije s Harryjem Potterom? Naravno da se sjećate.

Luna Lovegood, patronus, PHOTO: Tumblr

Iz dosadašnjih romana o Harryju Potteru moglo se saznati za puno magičnih zvijeri. Srca velikog broja obožavatelja još je u pisanom obliku osvojio šnjofavac. U Čudesnim zvijerima napokon smo imali priliku vidjeti kako šnjofavac izgleda. Naravno, oduševljeni smo malenim čupavcem koji voli sve što svjetluca. 

Šnjofavac, PHOTO: Pinterest

Glavni glumac filma, Eddie Redmayne, otkrio je da je njemu osobno najdraži prutak. Malena zvijerka slična grančici drveta koju je stalno nosio u džepu. 

Prutak (bowtruckle), PHOTO: Tumblr

Ne želimo vam otkriti baš sve o fimu Čudesne zvijer, jer vjerujemo da ćete biti zainteresirani za posjet kinu i sami nam otkriti svoje dojmove. Za generaciju koja je odrastala uz Harryja Pottera stiglo je novo vrijeme, ali i nova generacija – vrijeme Newta Scamandera i njegovih dogodovština te čitava vojska mladih obožavatelja. Jedva čekamo sljedeći nastavak filma i čestitamo J. K. Rowling na njezinom prvom (i uspješnom) filmskom scenariju. 

FOTO: FLICKR