Kuhajte sa Studentskim
Recept za slatke kiflice za doček kod kuće
Za jednostavan recept koji vam donosimo potrebni su vam: brašno, margarin, jaje, prašak za pecivo, kiselo vrhnje i nadjev po želji.
Za jednostavan recept koji vam donosimo potrebni su vam: brašno, margarin, jaje, prašak za pecivo, kiselo vrhnje i nadjev po želji.
Za one koji ne znaju što bi sve poslužili za doček Nove godine koji će ovog puta provesti kod kuće, u seriji članaka Kuhajte sa Studentskim donosimo vrlo jednostavan recept za kiflice u slatkoj varijanti.
Vezano: 6 zabavnih prijedloga za novogodišnju proslavu kod kuće
Sastojci:
Vezano: 6 zabavnih prijedloga za novogodišnju proslavu kod kuće
Sastojci:
- 0,5 kg glatkog brašna
- 250 grama margarina
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- čaša kiselog vrhnja
- pekmez ili čokoladni namaz po želji.
Priprema
Prvo je potrebno zamijesiti tijesto od brašna, margarina, jaja, praška za pecivo i kiselog vrhnja, a onda ga ostaviti otprilike pola sata u frižideru. Zatim se ono podijeli na četiri dijela i razvalja na pobrašnjenoj podlozi. Slijedi rezanje na trokutiće – najbolje je podijeliti svaki od četiri dijela na osam trokutića. Na širi se dio zatim dodaje po žlica željenog nadjeva, pa slijedi motanje.
Kiflice se peku na 180 stupnjeva 15-ak minuta u prethodno ugrijanoj pećnici. Valja napomenuti da one ne trebaju porumeniti, već trebaju ostati bijele. Također, ako se rade s pekmezom, mogu se i posuti šećerom u prahu na kraju, dok su još vruće.
Prvo je potrebno zamijesiti tijesto od brašna, margarina, jaja, praška za pecivo i kiselog vrhnja, a onda ga ostaviti otprilike pola sata u frižideru. Zatim se ono podijeli na četiri dijela i razvalja na pobrašnjenoj podlozi. Slijedi rezanje na trokutiće – najbolje je podijeliti svaki od četiri dijela na osam trokutića. Na širi se dio zatim dodaje po žlica željenog nadjeva, pa slijedi motanje.
Kiflice se peku na 180 stupnjeva 15-ak minuta u prethodno ugrijanoj pećnici. Valja napomenuti da one ne trebaju porumeniti, već trebaju ostati bijele. Također, ako se rade s pekmezom, mogu se i posuti šećerom u prahu na kraju, dok su još vruće.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH