LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVA RUTINA

Ovo su jutarnje navike koje trebate iskorijeniti ako želite biti produktivni

Ujutro biste trebali odgoditi korištenje mobitela, istuširati se ili čak vježbati te se odlučiti na šetnju odmah nakon buđenja. To je put prema iskorjenjivanju loših navika i povećanju produktivnosti.

Ujutro biste trebali odgoditi korištenje mobitela, istuširati se ili čak vježbati te se odlučiti na šetnju odmah nakon buđenja. To je put prema iskorjenjivanju loših navika i povećanju produktivnosti.

Naše jutro nerijetko određuje i naš cijeli dan, stoga je važno ne samo uvesti određene navike u svoju jutarnju rutinu radi povećanja produktivnosti već i iskorijeniti loše navike koje nas potencijalno mogu unazaditi.

Kako piše B92, ujutro biste trebali odgoditi korištenje mobitela, istuširati se ili čak vježbati te se odlučiti na šetnju odmah nakon buđenja.

Umjesto da odmah posegnete za telefonom nakon buđenja, trebali biste se suzdržati barem 20 minuta i time odgoditi potencijalnu smanjenu produktivnost koju uzrokuje pregledavanje ekrana.

Večernje kupanje može biti ugodno iskustvo, ali trebali biste razmotriti mogućnost jutarnjeg tuširanja kako biste povećali svoju produktivnost. Prohladna voda ujutro će vas osvježiti, smanjiti stres i otkloniti umor koji se nakupio.

Nadalje, jutarnja tjelovježba ključna je za osiguravanje potrebne doze pozitivne energije koja će vam pomoći da budete produktivni tijekom cijelog dana. Vježbanje potiče lučenje endorfina, hormona sreće, te povećava dotok kisika u srce i pluća, što pruža dodatnu energiju. Čak i 10 minuta jutarnje aktivnosti dovoljno je da poboljšate svoj dan.

Osim tjelovježbe, nemojte ostajati unutar prostora dugo nakon buđenja. Brojna istraživanja ukazuju na to da nedostatak vitamina D često rezultira kroničnim umorom. Vitamin D uglavnom se sintetizira u tijelu kada smo izloženi sunčevoj svjetlosti, stoga je preporučljivo provesti više vremena na otvorenom, posebno u jutarnjim satima. Uravnotežena razina vitamina D pomaže u povećanju energije i osjećaju vitalnosti, što će vam omogućiti veću produktivnost tijekom dana.
FOTO: UNSPLASH