LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Centru mladih Ribnjak

Obilježavanje „Star Wars“ dana u Hrvatskoj; „May the Fourth be with you!“

Ako si „die-hard“ obožavatelj „Star Warsa“, ovaj nadolazeći događaj mogao bi te oduševiti. „Star Wars“ dan se bliži, baš kao i najnoviji film iz franšize o Hanu Solu!

Ako si „die-hard“ obožavatelj „Star Warsa“, ovaj nadolazeći događaj mogao bi te oduševiti. „Star Wars“ dan se bliži, baš kao i najnoviji film iz franšize o Hanu Solu!

Uskoro se bliži i taj dan – Star Wars dan! U cijelom se svijetu obilježava 4. svibanj zbog američkog načina pisanja datuma (mjesec – dan). Za one koji ne znaju, kad se ovaj datum pročita na engleskom jeziku uzrečica ispadne vrlo slična jednoj od najpoznatijih rečenica filmske franšize Star Wars: May the Force be with you! 

Za ostatak ekipe kojoj je navedeno već poznato, u Hrvatskoj se također održava Star Wars dan, no 6. svibnja u prostoru Centra mladih Ribnjak. Sadržaj će biti raznolik te će se moći pridružiti i odrasli i oni najmlađi obožavatelji Star Warsa. Već dobro poznato cosplay odijevanje bit će moguće samo onima starijima od 15 godina, dok će ostale radionice i igre biti omogućene i djeci od 5 do 15 godina. Otvorenje će započeti u 10:30, a zabava će potrajati sve do 18 sati.

Najvjerniji fanovi Star Warsa ne bi trebali propustiti ovaj događaj jer je Star Wars Hrvatska pripremila vrlo bogat program s mnoštvo sadržaja za svakoga. U samom početku, događaj će započeti predavanjima i igrama, a kroz dan moći će se otići na radionicu izrade light sabera i ostalih poznatih Star Wars likova. Materijali će biti osigurani, a izrađeni će se materijali moći otkupiti za simboličnu cijenu, kaže Mos Croatia Spaceport.

Cosplay maskiranje bit će moguće isključivo u likove Star Warsa, a u 17:30 žiri će izabrati najbolje. Uz titulu najboljih, odabrani pobjednici cosplay natječaja ponijet će kući i nagrade! 

Događaj će biti izvrsna prilika za razgovor o nadolazećem filmu o Hanu Solu pa, ako si zainteresiran, zaputi se na Ribnjak te uživaj s ljudima koji Star Wars vole koliko i ti! Detaljnije informacije nalaze se na poveznici, a možete se i priključiti Facebook događaju. May the Force be with you!

FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT