LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ŠIRENJE KULTURE

Knjige u krošnjama: Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade na zagrebačkom Ribnjaku

Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture.

Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture.

Od 15. do 19. svibnja 2024. godine, zagrebački Ribnjak postat će središte književnosti i zvučnih eksperimenata, zahvaljujući manifestaciji Knjige u krošnjama. Taj festival namijenjen je djeci i mladima te ima za cilj približiti im razne modalitete pristupa književnosti kroz bogat i raznolik program.

Festival će se odvijati u prekrasnom ambijentu parka Ribnjak, kao i u prostorijama Centra mladih Ribnjak. Organizatori su pripremili brojne aktivnosti koje će djeci pružiti priliku da istraže svijet književnosti na potpuno nov način. Kroz književne radionice, audioknjige, predstave, koncerte i druge sadržaje, djeca će moći uroniti u svijet priča i kreativnosti. Jedan od vrhunaca festivala bit će prilika da djeca upoznaju domaće autore i ilustratore, ali i goste iz inozemstva. Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture. Poseban naglasak stavljen je na interaktivne radionice koje će potaknuti dječju maštu i kreativnost. Djeca će moći sudjelovati u zabavnim radionicama pisanja inspiriranim Harryjem Potterom, storytelling-radionicama Srebrenke Peregrin, te se okušati u štrikanju rukama. Za one koji vole prirodu, organizirana je vođena šetnja šumom, a ljubitelji animacije moći će uživati u animiranim filmovima temeljenima na slikovnicama. Najmlađi posjetitelji neće biti zanemareni. Za njih je pripremljen Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan, kao i jedinstvena Opera rosa – opera za bebe, koja je zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za velike i malene. U sklopu festivala bit će organiziran i sajam knjiga raznih nakladnika, gdje će posjetitelji moći nabaviti knjige po sniženim cijenama. 

Važno je napomenuti da je ulaz na sve festivalske aktivnosti besplatan. Bez obzira na vremenske uvjete, festival će se održati – u slučaju kiše, dio programa premjestit će se u unutrašnje prostore Centra mladih Ribnjak.

Za više informacija kliknite na poveznicu.


 

FOTO: PIXABAY