LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ŠIRENJE KULTURE

Knjige u krošnjama: Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade na zagrebačkom Ribnjaku

Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture.

Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture.

Od 15. do 19. svibnja 2024. godine, zagrebački Ribnjak postat će središte književnosti i zvučnih eksperimenata, zahvaljujući manifestaciji Knjige u krošnjama. Taj festival namijenjen je djeci i mladima te ima za cilj približiti im razne modalitete pristupa književnosti kroz bogat i raznolik program.

Festival će se odvijati u prekrasnom ambijentu parka Ribnjak, kao i u prostorijama Centra mladih Ribnjak. Organizatori su pripremili brojne aktivnosti koje će djeci pružiti priliku da istraže svijet književnosti na potpuno nov način. Kroz književne radionice, audioknjige, predstave, koncerte i druge sadržaje, djeca će moći uroniti u svijet priča i kreativnosti. Jedan od vrhunaca festivala bit će prilika da djeca upoznaju domaće autore i ilustratore, ali i goste iz inozemstva. Na festivalu će sudjelovati književnici i ilustratori iz Slovenije, Belgije, Argentine i Srbije, pružajući djeci šansu da prošire svoje horizonte i upoznaju različite književne kulture. Poseban naglasak stavljen je na interaktivne radionice koje će potaknuti dječju maštu i kreativnost. Djeca će moći sudjelovati u zabavnim radionicama pisanja inspiriranim Harryjem Potterom, storytelling-radionicama Srebrenke Peregrin, te se okušati u štrikanju rukama. Za one koji vole prirodu, organizirana je vođena šetnja šumom, a ljubitelji animacije moći će uživati u animiranim filmovima temeljenima na slikovnicama. Najmlađi posjetitelji neće biti zanemareni. Za njih je pripremljen Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan, kao i jedinstvena Opera rosa – opera za bebe, koja je zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za velike i malene. U sklopu festivala bit će organiziran i sajam knjiga raznih nakladnika, gdje će posjetitelji moći nabaviti knjige po sniženim cijenama. 

Dramsko-plesni projekt inspiriran Ulderikom Donadinijem u Centru mladih Ribnjak



Važno je napomenuti da je ulaz na sve festivalske aktivnosti besplatan. Bez obzira na vremenske uvjete, festival će se održati – u slučaju kiše, dio programa premjestit će se u unutrašnje prostore Centra mladih Ribnjak.

Obilježavanje „Star Wars“ dana u Hrvatskoj; „May the Fourth be with you!“


Za više informacija kliknite na poveznicu.


Nagrađivana glumačka postava predstave „U agoniji" vraća se na pozornicu, a na Studentskom možeš osvojiti ulaznice


 

IZVOR: KNJIGE U KROŠNJAMA
FOTO: PIXABAY