LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pun intended

Danas se obilježava Dan Ratova zvijezda

May The Fourth Be With You

May The Fourth Be With You

Ako volite Ratove zvijezda i igre riječima, onda sigurno svake godine slavite 4. svibnja. Na ovaj dan zabavama i proslavama diljem svijeta obožavatelji se oblače u svog omiljenog lika, izgovaraju poznate rečenice i gledaju filmove, odnosno čitaju knjige.
 
Često citirana fraza "May The Fourth Be With You" je prvi put upotrebljena 1979. kada je  Britanija je izabrala prvu premijerku Margaret Thatcher. Na dan kada je preuzela dužnost, 4. svibnja,  Konzervativna stranka objavila je oglas u The London Evening Newsu, koji je glasio: “May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”
 
Osim toga, godinu dana nakon, tvorac Ratova zvijezda, George Lucas,  tijekom intervjua  na njemačkom TV kanalu izgovorio je poznatu rečenicu "May the Force Be with You." Nakon što je to učinio, prevoditelj je protumačio rečenicu na njemački kao Am 4 Mai sind wir bei Ihnen (4. svibnja mi smo s vama). Izjava je snimljena i emitirana 18. svibnja 2005.
 
Prvi dan Ratova zvijezda organiziran je 2011. u Torontu. Taj dan su posjetitelji imali prilike sudjelovati u Trivia Game Showu, natjecanju u kostimima, a na velikim ekranima našli su se i filmovi, mash - upovi, parodije i remiksi s temom Ratova zvijezda.

 
FOTO: UNSPLASH.COM