LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kontroverze iz dokumentarca

Michael Jackson nestaje s radiopostaja u svijetu, u Hrvatskoj još ne

Novi dokumentarac o Michaelu Jacksonu toliko je uznemirujuć da su pojedine radiostanice diljem svijeta odlučile prekinuti emitiranje svih njegovih pjesama.

Novi dokumentarac o Michaelu Jacksonu toliko je uznemirujuć da su pojedine radiostanice diljem svijeta odlučile prekinuti emitiranje svih njegovih pjesama.

Nakon što je premijerno prikazan dokumentarac o kralju popa Michaelu Jacksonu brojne radiostanice odlučile su sa svojih playlista maknuti sve njegove pjesme. Riječ je o kontroverznom i vrlo uznemirujućem filmu Leaving Neverland u kojem ga se optužuje za zlostavljanje djece.

Tako su radiostanice u Kanadi i Novom Zelandu odlučile ne puštati glazbu ovog umjetnika. Naime, odluka je o povlačenju urednička, a urednici smatraju kako zasad nema mjesta za njega, barem privremeno, dok slušatelji ne odluče drugačije. U Kanadi su pjesme maknute s tri velika radija, a potom i drugih manjih. S druge strane, BBC nije zabranio puštanje Jacksonovih pjesama, ističući kako ne zabranjuje umjetnike.

Navodno su seksualno zlostavljani Wade Robson i James Safechuck koji u dokumentarcu pričaju o proživljenoj tragediji iz djetinjstva. Obojica su imala sedam godina i sve se, prema njihovim riječima, dogodilo na imanju Neverland, izoliranom mjestu na kojem je glazbenik bivao usamljen.

Ubrzo su stigle brojne kritike i pritužbe na to da je film napravljen samo kako bi ocrnio pop-zvijezdu. Redatelj filma Dan Reed tvrdi pak da se fanovi trebaju preispitati.

– Ljudi će morati slušati njegovu glazbu sa znanjem kako je zlostavljao djecu. Ako s tim nemaju problema, u redu. Ali, ako imaju, onda bi trebali slušati nešto drugo, za sada.

U Hrvatskoj će se i dalje puštati glazba Michaela Jacksona.  

Anamarija Topolčić, programska direktorica Laganini FM-a za Muziku.hr govori:

–S obzirom da Michael Jackson nikad nije osuđen za pedofiliju, crtice iz dokumentarca možda su samo i način prikupljanja publiciteta. Mi razmišljamo o glazbi i poruci koju ona šalje, a ona je kroz njegove pjesme svakako pozitivna i inspirativna.

FOTO: PIXABAY