LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UPOZNAJTE EKIPU S RADIJA

UNIDU radio otvara vrata na Svjetski dan studentskih radija

Svi zainteresirani posjetitelji mogu posjetiti UNIDU Radio, ali i postati dio njihove vesele ekipe.

Svi zainteresirani posjetitelji mogu posjetiti UNIDU Radio, ali i postati dio njihove vesele ekipe.

Studenti sa Sveučilišta u Dubrovniku angažirani na UNIDU radiju vraćaju se u eter nakon ljetnog odmora. Početak nove sezone bit će na Svjetski dan sveučilišnih radija #collegeradioday koji se obilježava prvog petka u listopadu. Izvrsna je to prilika i za poziv svim zainteresiranim studentima da se pridruže ovoj vrijednoj ekipi koja uskoro slavi svoj 16. rođendan. Program uživo počinje u petak 6. listopada u 8 sati, a studio i redakcija će biti otvoreni za sve koji ih posjete.

I ove će sezone u programu biti 10-ak poznatih glasova, uglavnom studenata s Odjela za komunikologiju, koji će svakodnevno raditi jutarnji program te ostale tematske emisije. Bit će informativnog, obrazovnog, kulturnog i zabavnog sadržaja te naravno puno glazbe. Sve zanimljive trenutke s gostima u studiju redovito će pratiti i kamera UNIDU televizije, koja će uskoro zasjati u novom ruhu i u novom studiju. Sve su to nove prilike za još više praktičnog rada na Sveučilištu u Dubrovniku.

Početak će biti težak kao i inače jer su diplomirani već otišli, a brucoši se tek trebaju upoznati s mogućnostima koje im pružaju sveučilišni mediji. Ipak, neki će sada već bivši Uniduovci pomoći u startu i zadržati se još neko vrijeme kako bi naučili nove kolege pisati vijesti i uređivati emisije.
 

„Da bi u novoj sezoni sudjelovalo što više studenata sa svih odjela na Sveučilištu, ali i svih ostalih zainteresiranih, ekipa s radija i televizije će tijekom cijelog listopada biti u potrazi za novim snagama. Privući brucoše nije lako, ali zato se oni koji se pridruže ekipi teško mogu odvojiti od radija“ – ističe glavni urednik Alen Roki.


Svake sezone uredništvo pokušava osmisliti što više sadržaja namijenjenog upravo studentima kao ciljnoj publici. Tako u programu gotovo svakoga dana i gostuju studenti, a profesori, osim što su redoviti gosti, sudjeluju i u kreiranju nekih emisija. Akademska četvrt i Kolokvij i dalje će se emitirati četvrtkom, s profesorima, studentima i alumnima. Posebnu priliku za sudjelovanje u zabavnoj emisiji Festa furesta, ponedjeljkom navečer imat će i Erasmus studenti. Nastavljaju i s dobro poznatim emisijama s najviše „staža“ Čovjek čovjeku o ljudskim pravima te Manifesto o kulturi.

Prijepodne na UNIDU radiju ide radnim danom od 8 sati. Uz sve korisne informacije za početak jednog, prije svega, studentskog dana, slušatelji će moći čuti malo „drukčiju“ glazbu. Birat će je mladi ljudi koji su proteklog ljeta prikupljali albume i tražili nove zanimljive izvođače, na festivalima te kroz emisiju Sonar koja će i dalje donositi najnovije singlove i intervjue. Playliste s potpisom, po izboru poznatih glazbenika slušat ćemo u Otoskopu. Zagrijavanja za izlaske ostaju uobičajeno četvrtkom navečer u Studentskoj.

U novu sezonu na UNIDU idu i povijesno-glazbena emisija Retrospektiva te Klasični sklad profesora Ivana Tante. Za sve ljubitelje crtića i djetinjstva, tu su Srećkovići, na početku svakog tjedna. Jednom mjesečno emisiju će pripremati i učenici dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole u kojoj će gostovati i njihovi profesori. Nastavlja se suradnja u mnogim sadržajima s ostalim studentskim radijima iz Hrvatske i susjednih zemalja, povezanih u mrežu Hear me.

Sve će se to moći čuti na dubrovačkih 97,5 MHz ili na internetu uz streaming, podcaste te društvene mreže. UNIDU radio i televiziju očekuje bogata sezona. Ekipa Uniduovaca iščekuje nove zainteresirane da im se pridruže za mikrofonom, miksetom, kamerom, snimačem, u montiranju i biranju glazbe i to već u petak u zgradi Kampusa! Javiti se može svatko, bez obzira na studij i godine, a ne bi trebalo biti straha od obaveza jer za sudjelovanje nije potrebno izdvojiti puno vremena. Uz to, zabava je zagarantirana – i onima koji žele biti dio tima, i onima koji bi tek htjeli ostati samo anonimni slušatelji.

FOTO: PR UNIDU RADIO