LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak u djetinjstvo

Legendarni crtići kojih se sjećate a više se ne prikazuju na televiziji

Naši mrvu stariji čitatelji i njihova starija braća i sestre sigurno će se s nostalgijom prisjetiti crtića koji su klince svakodnevno prikovali za male ekrane.

Naši mrvu stariji čitatelji i njihova starija braća i sestre sigurno će se s nostalgijom prisjetiti crtića koji su klince svakodnevno prikovali za male ekrane.

Svaka čast „bakuganima” i ostalim modernim crtanim filmovima koji su današnjoj djeci dostupni na klik, ali sigurno da prije osmijeh na lice izmame poznate intro pjesmice iz crtića kao što su Kakav Nered i Busove priče. Naši mrvu stariji čitatelji i njihova starija braća i sestre sigurno će se s nostalgijom prisjetiti crtića koji su klince svakodnevno prikovali za male ekrane.


Majstor Fantaz
 

Majstor Fantaz (eng. Mr. Bogus) američki je kratkometražni crtani film koji se u Hrvatskoj prikazivao 90-ih godina.
Radnja prati malog žutog gremlina koji skriveno živi u zidovima obiteljske kuće dječaka Tommyja. Kako je vrlo nestašan, Fantaz izaziva nevolje Tommyju koji na sve načine skriva njegovo postojanje.
 

Video: YouTube kanal Crtani Filmovi Hrvatska


Cico Štos


Šašavi klaun Cico Štos (eng. Charlie Chalk) prvi je put prikazana 1988. godine. Nakon što je zaspao na moru pecajući, klaun Cico Štos doplovi do čudnovatog otoka na kojem zajedno s ostalim stanovnicima mora paziti na kokose koji stalno padaju s drveća.
 
Video: YouTube kanal RetroVhsCro


Kakav Nered


U ovom crtiću pratimo dogodovštine simpatičnog afganistanskog hrta zvanog Kakav Nered, pravog imena princ Amir od Kinjana. Naime, ime je dobio po riječima ljudi kad su ga prvi put ugledali – kakav nered! U krznu mu je konstantno zapetljano granje i lišće, a u glavi uvijek ima žutu patkicu.
 
Video: YouTube kanal Alan Ford


Toro i Pončo


Dvije žabe Toro i Pončo iz meksičkog grada Tijuane većinu dana provode spavajući i loveći muhe. Iz hlada ih izvuče tek potencijalna hrana te nastoje preživjeti napade raznih predatora.
 
Video: YouTube kanal Enter Sandwoman


Banane u pidžami


Banane u pidžami je australska dječja televizijska serija koja je premijerno prikazana 1992. godine. Od tada je postala sindicirana u mnogim različitim zemljama i sinkronizirana na druge jezike, a svima nam znani B1 i B2 koji žive uz plažu, zabavljali su nas svakodnevno.
 
Video: YouTube kanal Alan Ford


Ernest


Maleni vampir Ernest zbog svojih ogromnih ušiju i zubića više podsjeća na nekog slona. Prva sezona snimljena je 1988. godine, a epizode su bile poprilično kratke, svaka je trajala samo dvije minute i 30 sekundi. On je tašt, uglađen, pohlepan i nespretan, voli se uređivati pred ogledalom iako zapravo ne vidi svoj odraz u njemu.
 
Video: YouTube kanal Luna Morgan


Busove priče


Busove priče (eng. Ox Tales) je crtana serija originalno stvorena u Japanju, a zatim prevedena i dorađena za europsko tržište. Radnaj prati avanture vola u klompama koji vodi životinjsku farmu na kojoj živi vjerojatno svaka vrsta životinje zvana čovjeku. Iako ima dobre namjere, Bus često situaciju učini još gorom nego što bi ona inače bila pa kornjača Doli bude glas razuma kada planovi pođu po zlu.
 

Video: YouTube kanal doktorZHULE
FOTO: PEXELS